Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS a jeho naplnenie

Zdravim,
mam v plane kupit domov NAS server na dva HDD a dat ich do RAID1. Su moje myslienkove pochody spravne?:
Mam v PC3 v profile okrem ineho 2000GB WD Ultrastar a na nom filmy, fotky a ine veci, co by som mal rad na tom NAS. Takze kupim este jeden totozny disk, zapojim ho na ten NAS a on sa samozrejme sformatuje. Nahram na neho tie data ktore chcem(zo vsetkych kompov co mame doma a hlavne z toho 2000GB WD Ultrastar v tom PC3). Potom k tomu NAS pripojim ten disk z PC3 a urobim RAID1 pole. Data mi tam ostanu? Alebo ked to bude robit to RAID1 pole, tak sa to zasa vsetko sformatuje a pridem o data? (Alebo pri tvorbe RAID1 pola ten NAS server iba prekopiruje uz tam naplneny novy disk s tym tam druhym vlozenym?)
Proste nechcem do toho NAS kupovat dva nove disky, ked jeden mam doma, ale na nom tie data, ktore chcem zalohovat a nemam ich nejako inam kam nahrat? Je moje rozmyslanie spravne, ci sa mylim a takto sa to NAS neda naplnit?
Dufam, ze som to napisal tak, ze sa da z toho pochopit co som tym chcel povedat.
Dik PV

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Při vytváření RAID1 se provádí samostatně. Stačí jen nastavit výběr disku obsahujícího data jako prv…
HPET 14.08.2020 17:57
HPET
Ja som sa niekedy pohraval s RAID poliami, ale to je tak davno, ked jeden 40GB SSD stal neskutocne p… poslední
vavrapeter 14.08.2020 18:30
vavrapeter

Při vytváření RAID1 se provádí samostatně. Stačí jen nastavit výběr disku obsahujícího data jako prvního člena v poradi.
Je to stejné jako nahrazení RAID1 jedním z disků, které byly zrušeny / vadný HDD je nahrazen novým diskem a synchronizace se provede sama.

Jestli se nepletu, jen 0, 5 a 10 vyžadují úplnou přeinstalaci. Raid 1 lze provést bez přeinstalování či přeformatovaní disku. Jinak osobne bych dal prednost RAID jak nejaky lineární diskový prostor JBOD ( = žádný striping)
(JBOD je nejhorší ze všech, kombinuje negativa RAID1 i RAID0 k tomu je pomalý a výpadek jednoho disku má za následek smrt "celého pole". Sdílená data neduplicitně a k tomu navic pro zálohy na stejném hostiteli je v podstatě to nejhorší možné rešení.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru