Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čiastočná nefunkčnosť USB - pridanie predného panela s USB

Zdravím, mám menší problém s usbčkami počítača. Niektoré z nich nefungujú správne s určitým typom pripojeného zariadenia. Dosku mám ASUS TUF B450-PRO GAMING a skriňa je Fractal Design Focus G. Bežné periférie fungujú bez problémov v ktoromkoľvek z nich. Externý 2,5" HDD síce načíta zo všetkých ale po čase prestane byť naviazané spojenie, dáta neidú ani dnu ani von a celé to zamrzne. Ak ale zapojím tento HDD do zadného panelu USB 3.1 Gen 2 tak funguje výborne. Všetky ostatné sú ale problémové. Tento PC používam už vyše roka a všimol som si že dokonca aj bootovanie cez USB je problém a bez problémov to funguje len cez USB 3.1 Gen 2. Ak to zapojím do iného tak PC sa zapne ale na obrazovke ostane len vľavo hore pomlčka, ak flešku vytiahnem tak sa počítač hneď rozbehne ďalej. Hlavne je ale problém s externým HDD ktorý by som ideálne chcel zapájať do predného panelu. Ak som správne pochopil tak chyba je v doske? Som si takmer istý že nebude chyba nastavením biosu alebo niečo v OS. Doska je B450 a s obmedzenými možnosťami som počítal. Je ale bežné že sú aj usbčka takto limitované?

Uvažujem nad vyriešením problému zakúpením:
https://www.aliexpress.com/item/4000159753481.html
https://www.aliexpress.com/item/32858992751.html
https://www.aliexpress.com/item/4000066589189.html

Mám na doske interný len jeden USB 3.0 takže šlo by využiť takýto adapter do pcie? Zatiaľ som nikdy nič takéto neskúšal. Podľa popisu dosky by sa nemali blokovať žiadne linky kedže mám zapojený prvý slot pre grafiku a prvý pre M2 SSD. PCIe 2.0 x1 by mal byť teda plne funkčný pre ten adapter.
Nemá niekto skúsenosť s takýmto riešením alternatívneho zapojenia prídavného predného panelu s usbčkami?

Vopred vďaka za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny