Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak si dělat poznámky při čtení webů a udržovat historii?

Prostě máme jiné zkušenosti, okruh známých a zaběhané postupy.

Já už řadu let běžně trávím výrazně víc času prací na počítačích u kterých nesedím, nejsou ani ve stejném městě jako já, nebo dokonce ani nevím kde fyzicky jsou a ani mě to nezajímá ... být někam připojený přez řetěz třeba pěti počítačů, kde se z jednoho postupně loguju na druhý, z něj na třetí atd ... a na posledním v řadě spouštím příkazy lokálně je pro mě naprosto běžné a nic zvláštního na tom neshledávám. Obdobně to má hozené i spousta lidí z mého okolí.

Spustit si prohlížeč z jiného počítače na lokální ploše je jednodušší, než přejít na druhou stranu stolu, zapnout monitor i tam spustit ten prohlížeč, najít něco v bookmarkách, nějak si to přeposlat a pak se zase vracet na první stranu stolu a tam s tím pokračovat. Jakmile si člověk zvykne na to, že tu máme něco jako síť, a že to má své důsledky, tak je jeho pohled na svět prostě trochu jiný, než u lidí, co brání své dokumenty proti ruským/čínským/usa/ufo hackerům důsledným vypínáním monitoru, když jdou na záchod či kafe.

Takže i maily, dotazy na stránky a příspěvky běžně čtu a odesílám z jiných počítačů, než kam mám zrovna připojenou klávesnici a monitor. A je mi tak nějak jedno, jsou-li aktuálně na druhé straně stolu či zeměkoule - nevidím v tom až zas takový rozdíl (ok, občas doba odezvy a tak ...)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny