Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stratene fotky

Za prvé bych nastavil ochranu proti zápisu - takové to šoupátko na SD kartě nebo redukci (důvod proč to strkat do SD a ne SDmikro), pokud ji ovšem čtečka neignoruje (dělaji to některé čínské čtečky a to i pseudoznaček jako axagon)
Za druhé bych si udělal bitovou kopii, minimálně kvůli rychlosti, ale taky proto, aby se nehrabalo furt na tu kartu (zvlášť jestli je nějaká pošahaná).
Za třetí bych zkusil Get Data Back (GDB), já ho mám koupený, ale trial aspoň ukáže, co na té kartě vidí (obnovuje max 10 mega, to jsou tak 2 fotky možná ani ne).
Pokud nepomůže GBD (jsou situace, kdy nepomůže), pak bych zkusil testdisk & photorec (mám na mysli tento: https://www.cgsecurity.org/ ). On sice s image pracovat neumí (minimálně verze, které jsem zkoušel), ale pokud se připojí jako disk (free program, který to dělá takhle z rukávu nevysypu, ale dá se najít) tak s tím není problém.
Pokud selže i toto, pak bych to hledal ručně v tom souboru bitové kopie, stačí hledat textový řetězec Exif někde v jeho blízkosti je potom lidsky čitelné datum fotky ve tvaru 2020:08:18, případně rovnou hledat tento textový řetězec s potřebným datumem. Tím se zjistí, jestli tam vůběc hledané soubory jsou (nebo minimálně jejich hlavička), jak je dostat je věc další (pokud by byly nefragmentované, stačí zkopírovat soubor od daného offsetu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny