Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno sietovy kabel prestal fungovat

Tohle jsme řešili s bráchou, on tvrdil, že nic nedělal a přesto LAN nešla. Wifi byla v pohodě, takže mu to moc nevadilo. Takže taky jen tak z ničeho nic, i když v tomhle mu moc nevěřim. Na drátovou síť jsem pořídil takový ten usb kolík a ten chodil. Pak mu přestala jít i wifi, což se řešilo tím, že na internet chodil z linuxu (instalovaného na flešku). Zabil jsem tak dvě mouchy jednou ranou, protože alespoň nějaké vnucenmé aktualizace nezničí systém.
Každopádně síťovka (obě síťovky) byla očividně v pořádku, protože pod linuxem šla bez jakýchkoliv problémů. Předtím jsem podezříval špatný kontakt (konektor v počítači byl dost zaprášený a špinavý; na kabelu navíc vypadal jak když ho někdo vymáchal v nějakém jídle, "pozlacené" plošky měly zelenou barvu - neni to poprvé co jsem viděl zlato s měděnkou).
Když jsem mu před nějakou dobou měnil disk, vrátil jsem windows do továrního nastavení ze záložních disků (brácha netrval na klonu toho dost unaveného (několik systémových souborů si našlo chybné sektory), takže jsem mu to ani nemusel rozmlouvat). Nechci to zakřiknout, ale zatím to šlape bez problémů, přestože předtím selhaly jakékoliv pokusy to rozchodit. Reinstal systému je ale přecejenom dost drastické řešení, ale zkusit, jestli se bude chovat stejně linux (stačí prakticky jakákoliv live distribuce) podle mě za to stojí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny