Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Existuje video editor zdarma?

Nelineární profi střih dělám na Silicon Graphics v České, to je speciál počítač na zpracování obrazu - cena tomu odpovídá - je v milionech korun, programy také od Siliconu nebo a efekty na D-Graphu.
Profi lze dělat i na KdenLive, což je vynikající, nepadací program, ovládání obdobné jako Pinnacle studio - Pinnacle je však pro svou padoucnici u mne sprosté slovo. KdenLive vyvinuto původně pro Linux a prostředí Plasma, nyní je i pro Widle. Nevím proč, ale Sony Vegas, Pinnacle, PowerDirector jsou obrovské molochy a podle toho potřebují nadupaný stroj. Profi lze stříhat i na KdenLive, které umí HD video, ale pro kopírování do filmového pásu je žalostně málo rozlišení ode všech programů zde jmenovaných. Chci-li to promítat v kinech, jedině renderovat na Siliconu - také to odpovídající dobu trvá, film hodinu a půl se renderuje tak týden - rovnou do filmového pásu - součástí je kazeta s expozičním systémem.

Programu Cinelerra (a jeho forku Lumiera) jsem nepřišel na chuť, má to velmi mnoho možností a umí hodně moc, nepotřeboval jsem to všechno.

Na domácí video v 16:9 a HD doporučuji KdenLive nebo jednodušší a rychlejší OpenShot (obojí existuje pro Widle i Linux a je to zdarma).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny