Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mys k notebooku

Hele, jestli spěcháš, tak si kup nějakou do 100,- abys získal čas a vše pořádně zvážil a ozkoušel. Jestli máš jen touchpad, tak se ti nedívím.

Jestli máš někde poblíš Datart nebo Electroworld, tak doporučuju, se tam stavit a myši si ochmatat. Jseu to asi jediná místa, kde to jde. (v Datartu to mají zamčení, ale na požádání odemknou).

Uvádíš jen cenový horizont a že by měla být malá (ale na velikost bych já moc nehleděl, neexistuje myš, která by se ti nevešla do brašny, pokud nemáš slim obal - a kdybys měl tak se každá vejde do kapsy (pokud nemluvíme o těch hráčských).

Na skladnost má spíš podle mě vliv jestli to je drát nebo bezdrát (pokud možno s mini USB dongle nebo úplný ideál je, jestli máš v noťasu Bluetooth - ale to s sebou nese jiná rizika - viz. níže).

Musíš si ujasnit tyto věci:

1. optické/laserové určitě se koukej spíš po laserových (na těch klasických dřevotřískových stolech s jemnými vroubky má většina optických myší (zkoušeno tak rok dva zpět) drobné potíže a ještě hůř jsou na tom s extra hladkými povrchy)


2. drát/bezdrát/Bluetooth

- drát - pro optimální přenos jasně vede drát + nemusíš čachrovat s baterkami

- bezdrát - baterky ale nějaký týden či měsíc vpoho vydrží, jinak s kvalitou přenosu pohybu přes NEbluetooth bezdrát nemám zkušeností, ale teoreticky bych soudil, že to bude lepší než Bluetooth, protože ta technologie je přímo dělamá a vychytávaná každou firmou přímo pro myši.

- Bluetooth - zde riskuješ, že ti nepůjde plynule, BT je prostě obecný formát přenosu, tedy teoreticky méně vychytaný, než myšový bezdrát s vlastní firemní technoligií.

Zrovna tenhle problém řeším zde). Vysílač v myši je většinou OK, ale problém dělají BT přijímače (adaptéry).

Mě s jedním BT dongle cuká při zahájení pohybu, když myš nechám odstát tak 2s
U jiného to startovací cuknutí není, ale zas to cuká v průběhu vlastního pohybu v pravidelných intervalech.

Tedy pokud věříš svému Bluetooth zařízení v notebooku, tak jdi do toho, navíc budeš mít volný USB slot.

3. boční tlačítka
Já jsem si na ně dost zvykl a strašně mi usnadňují práci s PC.
Pro mě je především k nezaplacení tlačítko "Zpět" ve web browseru. (ale co jsem teď v mezičase po reklamaci staré myši měl Genius XScroll optical 400dpi, tak jsem si i dost zvykl na ty pohybové příkazy v Opera browseru - fakt super věc, budu využívat dál, pouze se pokusím přeučit "Zpět" opět na tlačítka. (pokračování v dalším příspěvku)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny