Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HDD ma vadne sektory

Zdar,

asi pred mesicem jsem nahodne kouknul do CrystalDiskInfo a koukam, ze datove HDD (WD Blue WD30EZRZ 5400 3TB) ma 108 vadnych sektoru.

Protoze mam datove disky dva (na dvouch PC) a udrzuju je 1:1, tak me to vubec nerozhodilo, snad teda vyjma toho, ze zase dalsi disk v prdeli. Fakt strasny posledni dobou ty WD daji 3-4 roky a konecna. Nicmene jsem preventivne vymenil SATA kabel.
No a od te doby na ten disk dal zapisuju, samozrejme s vedomim, ze muze kdykoli odejit, takze si data hned zalohuju jinam. A i ted po mesici ma ten pevny disk stale 108 vadnych sektoru.

Dotaz teda je, jestli by vam prislo mozny, ze by se na disku pokazilo 108 sektoru a nasledne by zbytek disku drzel treba dalsich x let v pohode?

Kdyz bych disk naformatoval, tak by se mely ty vadne sektory oznacit a prestat pouzivat nebo jak to v tomhle pripade bude?

Jde mi samozrejme o to, jestli se pripravit o dalsi 3.000 Kc za novy disk, mam totiz ted pred nakupem RTX3080 trochu na tesno s financema a radsi bych tu grafiku nez disk. ;-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny