Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rtx 3080 8nm vs 7nm

Prohledl jsem obrazky a Gainward/Palit jsou vazne mimo, chci videt, jak jim ten chladic bude fungovat.

MSI se zda se drzi sveho chladice bez nejake inovace, takze asi klasika, kde vime co od toho muzeme cekat a mne to na prvni pohled prijde takto nejlepsi.

Asus/Gigabyte ma chladice velmi podobne s prostrednim ventilatorem s otocenyma lopatkama. Te funkci, kterou to ma mit, nerozumim. A vadi mi, ze treti ventilator bude foukat nahoru nad procesor, kam se bude dostavat cast ohrateho vzduchu grafickou kartou. To je to same jako u FE karty, snad s tim rozdilem, ze tam je chladic posazeny az za heatsinkem.

Jelikoz nemam nejmensi zajem poustet ohraty vzduch na procesor, musel bych si teda vyrobit neco, co by mi oddelilo procesor a grafiku, ovsem zase s buh vi jakym dopadem na samotne teploty grafiky. Nevidim teda nejmensi duvod porizovat drazsi provedeni Asus/Gigabyte, kdyz to stejne budu muset nejak dodelavat.

Takze muj pohled na vec je zustat u klasickeho chlazeni v podani MSI, ovsem rozhodne ne za ten neskutecnej priplatek. To si pockam na FE a chlazeni si za ty prachy muzu poresit nejake vlastni na koleni.

---

To jsou asi tak prvni dojmy a samozrejme si teda pockam na nezavisle recenze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny