Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Personalizace reklamy

Stává se to, působí to dost hloupě. Já třeba jsem takto jeden den s kolegou (když ještě žil) se nějak dostal na Mášu a Medvěda, asi když jsme vzpomínali na vlka a zajíce a další ruské pohádky s tím, že dneska nic ruského nedávaji (akorát mrazíka a mášu a medvěda). A protože to neznal, tak jsem mu to vyhledal, aby viděl co je to zač. Po několka dnech na návštěvě u příbuzných jsem se potřeboval podívat na mejl (počítač, u kterého jsem v životě předtím nebyl) a jen jsem se přihlásil do mejlu, tak na mě vyskakovaly reklamy na suvenýry s těmito postavami. Jakoukoliv personalizaci mám na seznamu i centru zakázanou (respektive nikdy jsem nic takového neodsouhlasil).
Ale tak reklamy jsou v pohodě, ty jsou mi ukradené (dokonce i když jsou v seznamu zpráv ob dvě zpávy, aby byly na obrazovce aspoň dvakrát - měl jsem za to, že tapetování bylo nahrazeno bildboardy, alespoň pokud jde o plakátovací plochy), blbé je, že se takto přizpůsobují i zprávy, takže už na ně nekoukám, protože se stejně nic nedovim. Já nechci vidět zprávy podobné tomu, na co jsem někdy kliknul, já chci vidět co se děje ve světě (kdyby aspoň na základě mého neklikání na zprávy o čínském viru tyto z nabídky zmizeli...).

Docela zábava je nový počítač, tj. něco jako "tabula rasa" než si vás reklamní giganti ztotožní. To opravdu je vidět to zoufalství, co do příslušných okének dát. Nemám nové počítače tak často, ten poslední byl někdy roku 16 nebo 17. Ale pořád mám pocit, že i po tolika letech vypadají ty pokusy rádoby umělé inteligence hloupě. Když se koukám na televize (sleduju občas stav trhu, televize doma nám snad ještě nějakou dobu poběží; její náhrada bude oříšek) a pak na mě všude vyskakujou televize, to ještě beru. Ale když hledám tiskárnu, kterou i koupim, tak proč na mě vyskakujou pořád tiskárny ty samé nebo podobné (než si ten automat najde něco jiného), opravdu si myslí, že potřebuju mít těch tiskáren víc(?). Přitom mi může nabízet příslušenství. Papíry, náplně (ale ne hned, třeba po roce) a co já vim co ještě. Ale to ho ani nenapadne. Jo až budou počítače přemýšlet takto, to už bude zlé, zatím se akorát zmůžou na papouškování.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny