Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mihotání obrazu monitoru

Dobrý den, hledám na netu,ale jelikož tomu moc nerozumím, obracím se s prosbou o radu tady do poradny. Pořídil jsem nedávno nový monitor, který primárně používám na úpravy fotek. Připojil jsem ho ke staršímu pc a obraz monitoru se pořád mihotá. Jde to vidět zejména na jednobarevném pozadí. Koupil jsem nový kvalitní hdmi kabel, ale nepomohlo to. Nevyznám se vůbec například v grafických kartách, tak nevím, jestli to nemůže způsobovat právě starší karta... Mám konkrétně tento monitor https://www.alza.cz/27-aoc-u2777pqu-d4721163.htm#parametry Grafická karta v pc má označení Intel(R) HD Graphics 4600. Pročítám všemožné diskuse, ale nemůžu přijít na to, jak to vyřešit. Budu rad za každou radu, díky.
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nepíšeš nič konkrétne o hw konfigurácii ale tipujem vzhladom na tu grafiku že je to nejake staršie c…
poihu 27.09.2020 16:37
poihu
Podle toho co jsem byl schopný najít, má pc tohle https://www.czc.cz/intel-core-i5-4440/135657/produ…
Frca 27.09.2020 16:58
Frca
a) pokud to jede na 24 Hz, tak to opravdu mihotá. A na 4 k to fakt víc nemusí dát (přes HDMI). b) ně…
dsa 27.09.2020 20:19
dsa
Pokud mu to dela u staticke fotky, tak je jedno kolik Hz tam ma, nema to s tim souvislost a navic tv… nový
RedMaX 27.09.2020 20:40
RedMaX
Já jsem ten "firn" viděl na mnoha monitorech s IPS ... speciálně u statických fotek (či webových str… poslední
dsa 27.09.2020 20:55
dsa

Nepíšeš nič konkrétne o hw konfigurácii ale tipujem vzhladom na tu grafiku že je to nejake staršie cpu 4 gen. a hdmi bude zrejme ver. 1.4 a to ti neda na 4k viac ako 24Hz. Alebo sú problém zemné slučky ako bolo už spomenuté že máš pc i monitor zapojiť do jednej a tej istej zásuvky. Ale môže to byť aj hw vada monitoru, niekto na tej alze písal v recenzii - "Navic me ted po pul roce zacalo v monitoru praskat a monitor zacal podivnne problikavat - cekam kdy zhasne naveky." Skús monitor pripojiť na nejaké iné pc aby si vylúčil že je to monitorom.

a) pokud to jede na 24 Hz, tak to opravdu mihotá. A na 4 k to fakt víc nemusí dát (přes HDMI).
b) některé monitory mají samy o sobě takový efekt, já tomu říkám "firn", prostě hlavně na světlém pozadí je to takové neklidné. S rozlišením ani frekvencí to nijak nesouvisí, takový displej se prostě na fotky nehodí.

Pokud mu to dela u staticke fotky, tak je jedno kolik Hz tam ma, nema to s tim souvislost a navic tvrdi, ze mu to dela, ikdyz se prepne na fullHD.
Nektere monitory takove jakoby mihotani produkuji, jsou to levna TNka. Jeho monitor to pokud neni vadny delat nemuze.

Jak jiz psal fleg vyse. Musi sehnat jine PC a ten monitor k nemu pripojit, aby vyloucil vadu monitoru. Zaroven by mohl od nekoho pujcit i jiny HDMI kabel a vyloucit vadu kabelu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru