Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDMI převodník na RCA

To si ještě užijete. 4 pinové 3,5 jacky existují ve dvou délkách, jednak jako "normální" s tím, že první kroužek (kde u audia bývala země) je rozdělený ve dví. Takový seženete lehko třeba v GME např. https://www.gme.cz/konektor-jack-scp-2004-4p (nedávno jsem prověřoval jejich nabídku, všechny jsou takové) nebo hotový kabel (je ale potřeba vědět, jak má být zapojený). Druhý typ je jako ten audio, ale má o jednu bublinku víc a na této bublince navíc je video (alespoň to tak měl stb možná se používají i jiné kombinace, i když by mi to přišlo nelogické). Jak sehnat tento delší nemám potuchy, ale nikdy jsem po tom nešel, třeba by tme nebo farnel měly. Nedalo mi to spát a ten cca 17 mm se zdá, že je tohle https://www.tme.eu/cz/details/fc68122c/konektory-jack/cliff/ asi si jeden koupim, abych byl posychrovasnej, on ten stb už slouží sice jenom jako přehrávač (neumí T2), ale poslední co bych chtěl, by bylo to, že bych ho nemohl použít, protože ho nemám čím připojit.
U těch kratších se ale používají snad všechny myslitelné permutace. Pro shánění kabelu je důležité vědět, kde má mít zemi, ostatní je jedno, to maximálně nebudou souhlasit barvy. U raspberry je třeba země na druhé půlce toho rozděleného, na první (u kraje) je video, ale jak jsem viděl, zapojení různých přístrojů je prakticky libovolné a země může být na kterémkoliv kontaktu (ono to totiž dá na tom rpí docela fušku rozchodit, takže jsem si o tom musel docela dost přečíst). Zajímalo by mě, proč v tom vzniknul takový s prominutím bordel.

Zkuste poptat přímo příslušný kabel k tomuto přístroji, jestli ho je obchod schopný zajistit (a za rozumnou cenu), protože jinak asi neni jiná cesta, než pokus-omyl (případně ještě by se dalo nahlédnout pod pokličku, ale po zkušenosti s raspberry (což je holý tišťák) vím, že ani to k rozluštrění nemusí vést). Pokud teda neni zapojení konektoru zobrazené v manuálu (to by v dnešní době bylo sice výjimečné, ale občas se výrobce splete a zařadí do manuálu i takové věci).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny