Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router a lednice

Věci do auta (vlaku, tramvaje, tanku) se ale zkouší na vibrační stolici. Co jsem tak slyšel, nebývají výjimkou ani uvolněné sváry. Takže věci pro auta se musí dělat precizněji (nesmí se nechat viset větší hmota jen na pájeném spoji), aby to neskončilo tím, že se půlka aut nerozjede.
Jinak myslím, že vibrace ledničky problém nebudou, pokud nejsou v tom zařízení vyloženě studeňáky (což ale neni tak mimořádné) a i ty nějakou dobu přežijou. Studeňáky jsem několikrát řešil na konektorech, většinou USB jednou slot SD (blbý je, že na nich ty konektory visí, boby, kdy se jistili šroubky jsou pryč). Síťové konektory (RJ-45) se snad ještě SMD nedělaji a skrz desku to drží i na studeňáku.
Takže já bych to sice nepřeceňoval (lednice snad zase takové vibrace nedělá, pokud to neni stará calexka s nefunkčními silentbloky), možná bude výsledek jen ten, že router vydrží o něco méně. Když si vezmete co je v takovém routeru většího, většinou jsou to součástky velikosti makových zrníček (velikost 0402) ty neopadnou sem tam nějaké BGA (to má jiné problémy než vibrace) a větší součástky maximálně ve zdroji, takže tam toho na upadnutí moc neni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny