Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytvořit svůj soukromý web s fotkami?

Zdravim,

rád bych vytvořil něco jako svůj vlastní web s úložištěm všech svých rodinných alb a souborů. Momentálně používám domácí NAS 2x 8TB se zrcadlením, který mi už mnoho let výborně slouží, nicméně ho mám plný a rád bych se o všechny svoje fotky atd. podělil např. se svými příbuznými.

Moje idea je:

koupit doménu a hosting
vytvořit úplně základní, jednoduchou, zaheslovanou galerii s možností přístupu jednotlivým emailovým adresám, popř. lehký login a heslo
soubory by byly umístěny na adekvátním serveru, který by byl u mě

Nemám s tím zkušenosti, nevím jak moc je to v dnešní době náročné a proveditelné. Nechci uploadovat svoje alba na iCloudy a Google Drive atd., nejsem blázen. Rád bych, aby ten server běžel dlouhodobě, a za 10-15 let ho třeba obměnit. Přijde mi to jako jediný bezpečný způsob, jak uchovat fotky a videa pro další generace. Samozřejmě všechno mám i na menších, externích discích, ale i ty po čase crashujou a tomu se chci vyhnout.

Potřebuji vědět, jak se takovým serverům říká, jsou-li vůbec dostupné, nějaký link atd., popřípadě jaká je nejlehčí cesta vytvořit takovou webovou zaheslovanou galerii (např. přes wordpress) atd.

Rád bych znal vaše rady a připomínky, díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny