Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vadné sektory na HDD a ich premapovanie

Keď naformátujem rýchlo HDD, tak je prázdny a bez vadných sektorov. Cez prepínače /f a /r som skontroloval disk pomocou chkdsk (zrejme asi najvhodnejší program na testy, ak nie, opravte ma). Našiel mi asi 10 kB vadných sektorov. Potom som pokusne sformátoval rýchlo, či si pôvodné vadné sektory zapamätá. Samozrejme nie, disk opäť bez vadných sektorov.

Teraz trochu preskočím k tým programom.
Skúsil som HDDScan, aktuálnu verziu a zhruba od 1 % mi pri čítaní hlásil každý sektor ako vadný. Test by trval asi mesiac pre tej rýchlosti a preto som prešiel na chkdsk. Mal som podozrenie, že vadných sektorov je len zopár a na začiatku disku, čo mi aj chkdsk potvrdil.

A teraz naspäť k téme.
Stiahol som SeaTools, že idem otestovať priamo na fyzické sektory, nech to premapuje a bude pokoj. Lenže som mal umenie to spustiť, nakoniec sa ale podarilo na druhom počítači. Našlo už 3 bloky a ešte testuje.

A teraz moja otázka:
Je nejaký program na fyzickú kontrolu disku, ale pre univerzálne použitie, čo sa výrobcu disku týka? Problém je totiž ten, že s WD programom nemám problém, ale SeaTools musím púšťať z bootovateľného flash disku na druhom počítači a na Toshibu som nenašiel nič. Je mi jasné, že Toshiba je len "premenované" WD, ale pri použití tohto programu už nemám istotu, že ten program bude robiť na 100 % to čo má. Ideálna by bola jedna aplikácia na všetky disky, aby som nemusel inštalovať 3 programy, ktoré aj tak využijem možno 2x teraz a potom ktovie kedy znova. Alebo je vždy nutnosť siahnuť len po aplikácii od výrobcu? Čo potom s diskami, ktoré sú staršie a program k nim už ani nenájdem, lebo ani neviem kto výrobu diskov odkúpil a či tie disky vôbec vo svojej aplikácii podporuje?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny