Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 120 minut nebo 4,7 GB?

DVD styler je podle mě dost dobrý https://www.dvdstyler.org/en/ jeho ovládání je trošičku náročnější (je potřeba i něco vědět o možných uspořádáních DVD), ale dají se v něm dělat doslova zázraky. Pokud nepotřebuju nějaké složitější úpravy videa, používám jej (je dobré mít videa připravená ve finální podobě, střih a efekty je zrovna to, co se v něm dělá trochu hůř).
+ nebo - je úplně jedno (+ je možná o nějaký megabajt menší ale pravděpodobnost, že se trefíte do okna, kdy se na - vejdete a na + ne, je dost malá, a neni problém potom ubrat), dnešní mechaniky zvládnou obojí, výsledek se z pohledu přehrávače neliší.
(Dost velký rozdíl je pro videorekordéry, protože se používá jiný systém souborů na + a jiný na -, ale to neni tento případ.)

120 minut platí pro nějakou kompresi, je to orientační doba, podle komprese se vejde mezi 60 (10 mbit/s) do 240 (2,5 mbit/s) a dá se narvat i více, ale už je moc vidět ztráta kvality. Pro televizi jsme dřív používali LP, což odpovídalo právě těm 4 hodinám (datový tok digitálního vysílání byl tehdy zhruba takový, dneska je to nějak složitější, asi má každá stanice, kolik si zaplatí, obzvlášť čt mi přijdou dost výživné). Neni teda dobré snažit se na disk narvat o moc víc (4,5 hodiny jsou taková orientační mez toho, na co se dá ještě koukat).

V programu si nastavíte cílové médium (DVD 4,7 GB) a automatickou volbu komprese a neni potřeba se o to starat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny