Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na konverze videí v Avidemux, HandBrake, Kdenlive, Shotcut?

Lední brtníku, dal jsi mi mínusko. Vysvětlím ti tedy proč je to tvé mínusko podle mého názoru a podle dostupných informací nesmyslné.
Tazatel uvedl jako příklad soubor o velikosti 2,6 GB stažený z webu čt. A chce se dostat na velikost 200 MB.
Nejvyšší běžný bitrate podle dostupných info na webu čt je 6 mbps (1080p), tomu odpovídá délka videa asi 1 hodina.
Tazatel se chce dostat na velikost 200 MB, což při délce 1 hodiny činí asi 445 kbps včetně audia.
Jednat se tedy bude o velice nízkobitratový rip ať už se použije jakékoliv rozlišení.
Aby byl rip vyvážený a v co nejlepší relativní kvalitě, je nutné omezit bitrate audia na daleko menší hodnoty než 128 kbps, protože v případě použití audia 128 kbps zbyde na video bitrate 317 kbps a v případě použití audia třeba 30 kbps ti zbyde na video 415 kbps.
Pokud porovnáš kvalitu aac 128 kbps a aac 30 kbps (dělaný nějakým kvalitním nízkobitratovým aac kodekem například pomocí NeroAACCodec (který je zdarma) - kromě windows varianty je i varianta pro linux), tak rozdíl při sledování na tabletu bude sotva znatelný - jestli nevěříš, otestuj si NeroAACCodec na velmi nízkých bitrate.
Pokud porovnáš kvalitu nejvhodnějšího ripu pro tablet na bitrate 317 kbps a 415 kbps, tak si dovolím tvrdit, že ta změna kvality bude znatelná v porovnání s ušetřeným bitrate na audiu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny