Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvladne USB-C kabel prenos obrazu?

Prosim o objasneni toho, zda pro prenos obrazu (myslen Display P ort) bude fungovat jakykoli USB-C kabel oznaceny USB gen 2 (10Gbps) Je tento kabel takzvane plnohodnotny, ze zvladne vse?. Je to zaruka, za tim pujde prenos videosignalu? Nekde jsem cetl, ze pry na prenost Display Portu nemuze byt kdejaky USB-C kabel. I kdyz nechapu jakou specialitu by mel vyzadovat prenos displayport obrazovych dat ,aby nefungoval s regulernim USB-C kabelem gen.2.

Předmět Autor Datum
A tvé tajné zařízení podporuje přenos obrazu přes USB-C?
host 12.10.2020 06:59
host
Jisteze umi,jinak bych se neptal, dokonce i monitor, ale na to se neptam, neni to zadny DisplayLink,…
Jaaroslav 12.10.2020 09:59
Jaaroslav
Tak pardon, že jsem se zeptal. poslední
host 12.10.2020 12:27
host
Záleží na rozlišení a frekvenci. FullHD@60Hz to zvládne, ale 4K@60Hz už nejspíš ne.
Wikan 12.10.2020 10:16
Wikan
Proc by nemel 4K pri 60 Hz? Otazku nechci smerovat na bitrate, to je jen aspekt, ktery odvadi od jad…
Jaaroslav 12.10.2020 11:59
Jaaroslav
Jde o univerzální kabel takže ano. Nekde jsem cetl, ze pry na prenost Display Portu nemuze byt kdej…
HPET 12.10.2020 12:03
HPET

Jisteze umi,jinak bych se neptal, dokonce i monitor, ale na to se neptam, neni to zadny DisplayLink, pres USB 3.0 co maji nektere dokovaci stanice, ale pres DisplayPort (konektor pocitace ma Thunderbolt 3 porty co umi USB 3.2 a take vystup obrazu Displayport 1.2 pres tento konektor). Vlastnost kabelu by mela by nezavisla na pouzitem monitoru. Zajima me ciste vlastnost kabelu.

Proc by nemel 4K pri 60 Hz? Otazku nechci smerovat na bitrate, to je jen aspekt, ktery odvadi od jadra otazky. Samozrejme vim ze spousta docku ci usb cetek konci na 4K(30) z duvodu ze jde o 5.760 Gb/s (a tedy dvojnasobek - 60Hz) je pres 11Gbps). Ale tady je nutne davat pozor:
USB Konektor A zvladne 5Gbps a gen.2 10Gbps cili taky nestaci na 60Hz. Ma totiz 2 lajny (RX,TX) kazdou po 5Gb nebo 10Gbps.

Deleni 5Gbps nebo 10Gbps (gen1/gen2) je vlasnost vodicu nebo delky kabelu, zda protlaci signal o nejake frekvenci citelny na druhem konci.
Dalsi odliseni rychlosti je dano poctem paru uzitych v komunikaci,coz pro USB-A konektory je jeden pro RX a druhy pro TX.

Jak jiste vi vsichni vi, tak USB-C konektor ma z 24 dratu 8 vysokorychlostnich dratu (4 pary, tedy 2xTX,2xRX v pripade usb 2xgen1 (10Gbps) nebo 2xgen2 (20Gbps).

Displayport pres USB muze pouzit jinou kombinaci, napriklad vsechny 4 pro "TX".

Kabel muze byt gen1 nebo gen2. to je dane delkou, tim jestli je z socialistickeho aluminia nebo bezkyslikate medi kovane ve vakuu v laboratorich NASA s certifikaci bezprasnosti jako v HDMI kabelech za 1000€ nebo jestli je na koncich "zesilovac"

No a me konecne zajima jendoducha vec, jestli kdyz si poridim USB-C kabel gen.2, tak tim automaticky jde pouzit pro prenos displayport signalu (klidne i tech bidnych 4K pri 60Hz coz je tedy nejakych 11 Gb/s)
Selskym rozumem bych to ocekaval, ale jinde ctu, a prave proto to me vedlo k dotazu, co je pravdy na tom, ze pro prenos displayport obrazovych dat musi byt USB-C kabel s touto schopnosti (mozna spatne formulovano) a nebo ze nestaci obycejn USB-C kabel, klidne i gen.2 (lepe formulovano)

Takze otazku menim, aby nebyla napadnutelna, za schopnost prenaset video myslim 4K(60) a vyssi.

Jde o univerzální kabel takže ano.

Nekde jsem cetl, ze pry na prenost Display Portu nemuze byt kdejaky USB-C kabel.

Nebylo to spíše naopak? Že každý USB-C port (jakož to fyzicky USB-C konektor bez protokolu) nemusí podporovat video, rychlost & rozliseni ? ?
Každý USB-C má HSDP/HPD linky o proti fyzickému portu či konektoru USB-C který může být bez protokolu DP.

No a me konecne zajima jendoducha vec, jestli kdyz si poridim USB-C kabel gen.2, tak tim automaticky jde pouzit pro prenos displayport signalu

Ano.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru