Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV + sondbar = zvuk ma omeskanie

No asi tak, po vytahnutí těch televizi z kartonů nebyly obzvlášť na firmware 2.** svyžné, některé videa na YouTube třeba ten med v 4K se docela posekaval, menu byly taky pomalé, no a u té poslední aktualizace (které už má nové a přehlednější menu pro nastavení obrazu a zvuku) jde cítit zlepšení.

Pri použití toho prvotního firmware mimo 288 je HDR jakoby "fosforesentní"? nevím jestli to slovo vůbec existuje, ale u některých snímků jsou barvy jak nakreslené zvyraznovačkou, nebo mají žlutý nádech.

Hlavni problém této řady TV od CTL je to, že osadili poměrně slabý HW, CPU realtek jede na 1.1Ghz a GPU je Mali-470 ktere podporuje maximálně OpenGL 2.0.
Android TV ma rádo procesory s výší frekvenci a GPU s podporu OpenGL 3.0, TCL to řeší softwérovou emulaci což užívání televize docela spomaluje.

V těch posledních aktualizací 36* a výše je trochu poopravovali a jde tam cítit zlepšení (aplikovali poslední bezpečnostní záplaty Google) , za sebe bych tó aktualizací provedl bez odkládání. U HDR10 a Dolby Vision jde také vidět zlepšení.
Ovšem záleží jen na tobě, často se uvádí neaktualizuj dokud nemáš problém, ale všechny problémy nejdou vidět. Když nebudeš aktualizovat tak to budeš mít tak jak to máš, když budeš, tak to IMHO může být jen lepší.

Poslednuti aktualizace je na sytrankach TCL kde jen klines na policko "na stahnuti" → "software" : https://www.tcl.com/sk/sk/novy-zoznam-produktov/rad-ep66/75--4k-hdr-tv-powered-by-android-tv51.html

Kdyby jsi se chtel vratit na : V8-R851T02-LF1V252.011680

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny