Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cerna obrazovka pri spusteni PC po aktualizaci win10

Zdravim,
Dneska mi v prubehu prace na pc s win10 vyskocilo okno s aktualizaci, kde jsem si mohl nastavit cas te aktualizace, nebo posunout o hodinu. Pote, co jsem to parkrat posunul mi to uz na vyber ten posun nedalo s tim, ze se to pri restartu aktualizuje.
Tak jsem to tedy nechal pracovat a pote, co se PC restartoval zustala jen cerna obrazovka, zkusil jsem pockat hodinu, ale obrazovka stale cerna, mys a monitor pritom sviti, napajeni monitoru urcite neni problem.
Zvolil jsem tedy moznost vypnuti PC "natvrdo" podrzenim tlacitka pro vyp/zap. A nasledne ho zkusil zapnout, ale problem stale pretrvava, na obrazovce se nezobrazi nic, cerna, zadne nacitani win.
Nasel by se zde nekdo, kdo by vedel, co s tim?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, nemám radu na řešení Vašeho dotazu, ale podobný problém. Po rozsáhlé aktualizaci Windows…
Dick 13.10.2020 21:24
Dick
odhaduju poškození souboru c:\hiberfil.sys, nebo rozdrbanou funkci uspávání - viz normální stav po t… poslední
lední brtník 16.10.2020 05:18
lední brtník

Dobrý den,

nemám radu na řešení Vašeho dotazu, ale podobný problém. Po rozsáhlé aktualizaci Windows10 na přelomu srpna a září 2020 se mi po zapnutí počítače nerozsvítí monitor v případě, že byl počítač dlouho vypnutý nebo se vypnul po uplynutí nastavené doby nečinnosti. Samotný počítač se nastartuje a pokud stisknu tlačítko Reset, restartuje se správně, tj. včetně zapnutí monitoru. V opravně problém nevyřešili. Při telefonické konzultaci v jiné opravně mi řekli, že problém nemusí být v softwaru (Windows), ale může být u kondenzátorů na zdroji nebo na základní desce, které neudrží napětí. Ale to je jen dohad. Pokud Váš problém vyřešíte, napište mi prosím na adresu navratilovi-zlin@email.cz, jak se Vám to podařilo.

Děkuji, Pavel

odhaduju poškození souboru c:\hiberfil.sys, nebo rozdrbanou funkci uspávání - viz normální stav po tvrdém resetu a vadné chování po uspávání.
nejjednodušší je uspávání zakázat = v příkazovém řádku jako admoš:

powercfg -h off

vypnutí zároveň smaže hiberfil soubor.
potom by bylo docela fajn udělat kontrolu disku ve vlastnostech c: a ještě k tomu zkontrolovat stav disku.

masochisti si u stoláku můžou zbytečné uspávání znovu časem povolit, než jim mrchosoft v aktualizacích nebo v automaticky nahrazovaných ovladačích zas něco dodrbe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru