Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik můžu k mojemu notebooku připojit externích monitorů

Dobrý den, vlastním tento notebook:

https://www.tsbohemia.cz/hp-pavilion-gaming-15-bc200nc-1gm75ea-_d260210.html?fbclid=IwAR1FreB6wgEAf5eMRm8P5hIXrLnRhmHrlqRhpm2PxDryENfSu6Umx9Spdo8

chci se zeptat , kolik na tady tomto notebooku můžu provozovat celkem obrazovek??? momentálně používám externí monitor (má modrý vga konektor) který mám připojený přes redukci do notebookoveho kontektoru HDMI. Používám tedy notebookovou obrazoku a k tomu ještě externí monitor = 2 obrazovky.

Chci se zeptat, jestli lze k mému notebooku připojit ještě další monitor(klidně i přes nějakou rozdvojku, kterou si dokoupím), a provozovat tedy 3 obrazovky?(žádnou obrazovku nechci duplikovat, chci rozšířit)
Všem Vám předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
řekl bych že tři (*), ovšem záleží, jaké má fyzicky notebook výstupy , pokud jich tolik nemá, tak mé…
recept 13.10.2020 21:55
recept
Ja si zase nedovedu predstavit, ze bych na pocitaci mel mit min nez 12 virtualnich ploch a moznost p…
gilhad 14.10.2020 09:05
gilhad
Nedokážu si představit využití 2 připojených monitorů A to ja zas jo. V praci jsem jeden cas k nota… poslední
merlouska 15.10.2020 00:57
merlouska
klasicky pro více monitorů slouží dock, z jednoho hdmi se toho více nevyrazí. a protože je to už sta…
lední brtník 13.10.2020 22:41
lední brtník
Záleží na výstupech. Já mám u notebooku výstup HDMI a VGA a dokážu "uživit" tři rozšířené obrazovky…
karel_com 14.10.2020 22:33
karel_com

řekl bych že tři (*), ovšem záleží, jaké má fyzicky notebook výstupy , pokud jich tolik nemá, tak méně ještě. Vyjímka je Displayport, kerý přes multistream může obhospodařit více monitorů, pokud to umí. Nedomrlé HDMI ani zastaralé VGA to neumí.

Ovšem se mi zdá, že ten křáp má pouze jeden výstup a sice HDMI.

neuvažoval jsem o slotu na dokovací stanice.
*: to znamená 3 externí bez interního monitoru a nebo 2 externí s interním

a uplně di dovolím poznámku: v 90% člověk používá NTB s interním monitorem, v 9% s jedním a s 0.9% s 2 monitory ... (kromě případů, kdy třeba na monitor notasu zanevřeš uplně )

Nedokážu si představit využití 2 připojených monitorů

Ja si zase nedovedu predstavit, ze bych na pocitaci mel mit min nez 12 virtualnich ploch a moznost pridat dalsi na dve kliknuti ... teda dovedu, ale silne bych takovou moznost postradal.
Ze nekteri cpou vsechno na jednu plochu mi prijde jako masochizmus.

A 3 monitory? Na jednom mit vyvojove prostredi s debuggerem, na druhem vystup programu a na tretim prohlizec se spoustou zalozek se proste fakt hodi. Nemluve o tom, ze na ctvrtem muzes mit videokonferu a na patem treba nejakou gamesku, kde jedes prevazne AFK, ale hodi se ti reagovat i na zajimave udalosti ve hre.

Proste nedostatecna fantazie omezuje pouziti techniky mnohem vic, nez fyzikalni limity.

Nedokážu si představit využití 2 připojených monitorů

A to ja zas jo. V praci jsem jeden cas k notasu dva monitory pouzivala a kdyz mi jeden chcipnul, tak na tu chvili, nez mi firemni ajtaci donesli novej, jsem si pripadala jak bez ruky :-) Ale je fakt, ze samotny displej ntb jsem pouzivala minimalne, protoze mi nevyhovovalo jeho umisteni a velikost v porovnani s klasickymi monitory.

Záleží na výstupech. Já mám u notebooku výstup HDMI a VGA a dokážu "uživit" tři rozšířené obrazovky naráz - ale duplikují se maximálně dvě. Vše si nastavím v 'Nastavení grafiky Intel' a jede to. Ovšem nechci tu grafiku zavařit, tak mám vždy max dvě obrazovky (integrovaná v notebooku a monitor). Myslím, že přes rozbočovač, který je v jednom výstupu v notebooku, můžeš jen duplikovat, ale nevím to jistě. Ale když grafika řídí kam jaký obraz pošle, tak asi do HDMI jen jeden a když ho rozdělíš pro dva monitory, bude stejně duplikovaný - ale na integrované obrazovce bude rozšířený, tak jak to nastavíš. Ale jde vlastně o to, kolik má notebook výstupů. Pevné PC má obvykle tři - DVI, VGA, HDMI. Notebooky mají VGA a HDMI, někdy jen HDMI. Snad to píšu dobře a pomůže ti to. Ale jestli chceš širokoúhlý monitor, tak si kup hodně širokoúhlý s HDMI a integrovaný displej měj jako doplněk. Karel_com

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru