Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlučné větráky.

Ahoj! Půl roku zpět jsem si nechal složit nový počítač skládající se z těchto komponentů: https://gyazo.com/053f5d1369661d68daf57f69d1770614

Na počítači hraji převážně GTA 5. Celé ty měsíce co jsem hrál, působil počítač velmi klidně, větráky se roztočily jen výjímečně. Bohužel posledních pár týdnů se děje to, že hned jakmile se mi načte hra, tak se větráky rozjedou naplno a takhle vydrží po celou dobu hraní a dělá to poměrně slušný rámus. Napadlo mě vyčistit skříň, avšak uvnitř skoro žádný prach nebyl. Projel jsem si PC, jestli nemám na pozadí zapnutého něco, co by zatěžovalo PC, ale také jsem nic nenašel.

Zkusil jsem si zapnout správce úloh, abych sledoval kam vyskakuje zatížení procesoru, při tom co hraji GTA 5 a zjistil jsem, že to je nějakých 40-50%, což mi nepřijde normální, aby při polovičním zatížení začaly ty větráky dělat takový bordel.
Každopádně v počítačích se nevyznám, takže bych se spíše chtěl zeptat vás, zda vám to přijde normální a zda nevíte v čem by mohl být problém a jak ho popřípadě vyřešit?

Díky za každou pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě taková odbočka, jaké jsou teploty. Myslím tím, jestli se ty větráky točí adekvátně teplotě (pa…
ml1 14.10.2020 11:25
ml1
To neni odbočka, dobře to říkáš, pokud nebude znát teploty v zátěži nemůže si hrát s nastavením otáč… poslední
Hanzi1976 14.10.2020 14:22
Hanzi1976

Ještě taková odbočka, jaké jsou teploty. Myslím tím, jestli se ty větráky točí adekvátně teplotě (pak by to ukazovalo na nějaký problém s chlazením, třeba utemovaný prach ve chladiči mezi žebry) nebo se točí i když je všechno studené.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru