Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s pc

Hučet mohou jen ventilátory, teda pokud jde o běžný hukot. V takovém případě je potřeba pohrát si s regulací (novější biosy mají v setupu nastavení, u cca 10 let starého počítače to byl neřešitelný problém (regulátor kmital asi s minutovou periodou mezi nulou a maximem), který jsem vyřešil až výměnou ventilátorů, čímž jsem změnil přenos regulované soustavy a lépe jsem se trefil do neměnitelného nastavení regulátoru), aby nešla od stropu k podlaze.
Jinak hlučet může několik dalších věcí, zejména indukčnosti (třeba v měniči napětí pro procesor), ale to nebývá nijak velký hluk (i když fajnšmekři ho řeší taky). A při proudech, jaké tam tečou, to může být naprosto cokoliv (vzpomněl jsem si na vyprávění (u nějaké lokomotivy, trochu mimo téma) o brzdových odpornících, které vydávali takový hluk, že strojvedoucí pravidelně hlásili zadřená ložiska).
Nedá se to svést na ventilátor ve zdroji? I ventilátor ve zdroji může mít regulaci, a zdroje bývají stavěné tak, že začnou foukat, až když se ohřejou (i když to zdaleka není tak běžné jako u chlazení ostatních komponent počítače). Čekal bych ale, že tam bude regulace nastavená dobře, protože výrobce přece ví, jaký tam dává ventilátor.

Jinak bych prověřil veškerá propojení, pokud nastává modrá smrt po otřesu, je skoro na 100% na vině nějaký ten "vakl" kontakt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny