Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zloději na Alze.

Nutně potřebuju větrák do PC. Obrátil jsem se teda na Alzu, protože to mám nejblíž. Oni chtějí za osobní vyzvednutí větráku (v hodnotě 129 Kč.) na prodejně 45 Kč. Zloději zlodějský. To jako kdybych si koupil v sámošce 2 rohlíky a chtěli na mě pětku navíc. Banda zlodějská, nakupoval jsem u nich naposledy. 3-[ 3-[ 3-[

Řešení:

...ale naštvalo mě to...

Máš osobnú skúsenosť a teraz jedinečnú možnosť na zmenu dodávateľa (predajcu). Využi ju, keď ťa to tak trápi. Alebo si si mohol ešte prikúpiť "Pilu kotoučová 2800W" za 9500 Kč. a poplatok v hodnote 45 Kč. za osobné vyzdvihnutie by sa ti tak vysoký nezdal.

Předmět Autor Datum
Jdi trollit jinam, tajto stejne patri do debat. Mas nejaky problem s pocitacem?
Sempron 15.10.2020 02:53
Sempron
Zaškrtl jsem pokec, kam to spadlo je jiný problém.
wakar 15.10.2020 06:17
wakar
Za jakekoli osobni vyzvednuti je tam ta cena. To neni o tobe a vetraku. Mimochodem, zdrazili to. O…
RedMaX 15.10.2020 03:14
RedMaX
Já vím, ale naštvalo mě to. A přístup k zákazníkovi je kapitola sama pro sebe. Dej sem lísteček z au…
wakar 15.10.2020 06:24
wakar
...ale naštvalo mě to... Máš osobnú skúsenosť a teraz jedinečnú možnosť na zmenu dodávateľa (predaj…
Ansam 15.10.2020 06:39
Ansam
Dej sem lísteček z automatu - tady máš zboží - odchod - další. Tak to mi naopak naprosto vyhovuje.…
Wikan 15.10.2020 07:56
Wikan
Ano, vyberu si online, objednám si online. Osobní kontakt je pro mě jen nutnost pro získání zboží. C…
Potkan007 15.10.2020 14:10
Potkan007
Pri platbe kartou predem to prave zdrazili a chteli 35Kc, tech 15Kc jsem toleroval, vic uz ale ne. K…
RedMaX 15.10.2020 18:35
RedMaX
Tak sis pobrečel - i když na špatném hrobě - a život jde dál. Nikdo tě nenutí v Alze nakupovat, kdy…
host 15.10.2020 16:38
host
Nikdo tu nebrečel, jen jsem vyjádřil svůj názor.
wakar 15.10.2020 20:06
wakar
A někdo tě o to žádal? To je problém dnešní doby, každý má potřebu vyjadřovat své názory, které niko…
host 15.10.2020 20:13
host
Tak proč reaguješ když Tě to nezajímá?
wakar 15.10.2020 21:04
wakar
Představ si, že poradna je od toho, aby se v ní reagovalo.
host 15.10.2020 21:23
host
Alza je v pohodě, s tím poplatkem musíš počítat, je to poplatek za objednávku, ať je za stovku nebo…
Ivan1 15.10.2020 20:17
Ivan1
Poplatek za nic, to je v pohode? Bud jsi aktivni zamestnanec Alzy nebo najivni skolak, ktery za sve…
RedMaX 15.10.2020 20:51
RedMaX
Komu ten poplatek vadí, ať tam nenakupuje. Je to jednoduchý jako facka. Tak v čem je problém? Najiv…
host 15.10.2020 20:56
host
ježíš to je podruhé, co dnes reaguju na pitomost. poplatek je za ruční práci jejich zasra... alzáka…
lední brtník 15.10.2020 21:53
lední brtník
Nejaky poplatek je tam vzdycky. Jak uz tu nekdo rekl, jde o obycejne navyseni ceny zbozi tak, aby se…
RedMaX 16.10.2020 05:38
RedMaX
...a u pokladny ze bud divi nebo si to vubec neuvedomi a ve vysledku zaplati vic. Ale to je chyba z…
host 16.10.2020 07:13
host
Na druhou stranu se ti nikdy nestalo, ze te nekdo dobehnul? A vo tom to je, ze se Alza snazi zakazn…
RMX 16.10.2020 09:41
RMX
Na druhou stranu se ti nikdy nestalo, ze te nekdo dobehnul? Ale samozřejmě, to asi každému. Svět je… poslední
host 16.10.2020 12:39
host
Spíš je k zamyšlení proč pro zboží jezdit. Jestli si to nechat poslat nevyjde líp..Já mám třeba zási…
MM_tank 15.10.2020 23:51
MM_tank

Za jakekoli osobni vyzvednuti je tam ta cena. To neni o tobe a vetraku.

Mimochodem, zdrazili to.

Ovsem definici zlodeju nesplnuji, kdyz te okrada zlodej, tak te dopredu rozhodne neupozorni, ze mu mas neco zaplatit. Rozcileni chapu, cloveka vlastne lakaji na jinou cenu nez kolik ma potom u pokladny, ale porad plati, ze ti to reknou pred uzavrenim smlouvy a ty mas sanci to neakceptovat a jit koupit jinam za vyhodnejsi cenu. Presne takto k tomu teda pristupuji ja, pocitam az skutecnou cenu, kterou mam v kosiku, ne tu zobrazovanou na strance produktu.
Mimochodem treba CZC zase pozaduje penize za ostatni druhy plateb mimo platbu predem, take se teda cena u pokladny nemusi rovnat cene na strance produktu.

...ale naštvalo mě to...

Máš osobnú skúsenosť a teraz jedinečnú možnosť na zmenu dodávateľa (predajcu). Využi ju, keď ťa to tak trápi. Alebo si si mohol ešte prikúpiť "Pilu kotoučová 2800W" za 9500 Kč. a poplatok v hodnote 45 Kč. za osobné vyzdvihnutie by sa ti tak vysoký nezdal.

Ano, vyberu si online, objednám si online. Osobní kontakt je pro mě jen nutnost pro získání zboží. Co jsem chtěl už mám, co nemám, to jsem nechtěl objednat. Není o čem se bavit, pozdrav potěší.
Opačný přístup mají v Datartu. Člověk si objedná zboží, přijde si ho osobně vyzvednout a ještě než mu ho dají (zcela takticky), začnou vnucovat další zboží. Navíc maj evidentně nakázaný nutit to, co kupujou za minimální cenu a je na tom pěkná marže. Kdekoli vlezu do Datartu, nutí mi nedobíjecí baterky v balení po 10 a sáčky do vysavače. Kdybych tam šel jednou za rok, tak dobrý, ale máme přes ně firemní slevu, nakupuju tam relativně často, protože jsou pro mě po slevě u většiny zboží s přehledem nejlevnější na všech srovnávačích cen. Jen to příšerný nucení. Vrchol byl asi před měsícem, když mi prodavač opět nutil baterky, já na pět naléhání, jestli nechci aspoň menší balení, stále odolával, tak přišel s taktikou "a co když Vám je nechám za stovku", to jsem si připadal jak na tržnici.

Mám pár přátel, co v Alze dělali a v podstatě chápu, co je k tomu vedlo. CZC a Mall už mají to samé. Je obrovské množství lidí, kteří si nechají dovézt na pobočku zboží všech možných rozměrů od telefonu po lednici a pak dělají mrtvé brouky, protože už nakoupili jinde. Pro prodejce to znamená náklady na přepravu ze skladu na pobočku, náklady zpátky a ani korunu za to. Jedna varianta je zaplatit to zvednutím ceny, druhá zaplatit to nějakým poplatkem navíc. To druhé jim nezhorší pozici při porovnávání ceny. Taky mají dvě možnosti, jak s tou cenou hnout. Při výběru zboží skladem přímo na pobočce poplatek nechtějí a při platbě kartou předem mají aspoň šanci, že si pro to přijdeš, tak chtějí jen 15 místo 45. Těch 45 je jen při platbě v hotovosti za něco, co musí dovézt.

Pri platbe kartou predem to prave zdrazili a chteli 35Kc, tech 15Kc jsem toleroval, vic uz ale ne. Kdyz zaplatim predem, tak je mala pravdepodobnost, ze si to nevyzvednu, to teda neni motivacni poplatek pro vyzvednuti objednaneho zbozi, to je proste nenapadne zdrazeni!

ježíš to je podruhé, co dnes reaguju na pitomost.

poplatek je za ruční práci jejich zasra... alzáka (tedy zaměstnance) s vyskladněním zakázky.
je úplně jedno kolik ta zakázka stojí, kabel za dvacku nebo pc za 20t., práce s tím a zabitý čas je úplně stejný, proto stejný poplatek.

prodejce chce lidi nahnat do nějakých výdejen či boxů nebo odběr zásilkovou službou ze skladů, proto osobní otravování v prodejně s drahým nájmem penalizuje. no a?

Nejaky poplatek je tam vzdycky. Jak uz tu nekdo rekl, jde o obycejne navyseni ceny zbozi tak, aby se neprojevila na samotne cene zbozi, tedy o podvod. Lide se naucili pouzivat na internetu srovnani ceny zbozi, vidi ze na Alze je za 199, jinde je za 229, berou na Alze a u pokladny ze bud divi nebo si to vubec neuvedomi a ve vysledku zaplati vic.

Je to proste takovy drobny podvod a muzeme se okolo toho tocit, jak chceme. Resenim je tam nenakupovat nebo si nakup dobre rozmyslet. Ja to tak delam, na Alze nakoupim jen tehdy, pokud me to i s poplatkem vyjde levneji nez jinde, takze tam temer nenakupuju.

Na druhou stranu se ti nikdy nestalo, ze te nekdo dobehnul?

A vo tom to je, ze se Alza snazi zakaznika dobehnout, takove jednani mozna je, mozna neni protipravni, ale kazdopadne je proti dobrym mravum. (Ano, v dobe, kdy se nas snazi prechytracit kdejaky obchod, se ta hranice, co je a co neni za hranou nejakeho slusneho chovani, stira.)

Na druhou stranu se ti nikdy nestalo, ze te nekdo dobehnul?

Ale samozřejmě, to asi každému. Svět je džungle, ve které se každý snaží přežít...

Mohli bychom tu sáhodlouze diskutovat, co je proti dobrým mravům a co není, ale na věci to nic nezmění. Doběhnout tě můžou i když si půjdeš koupit rohlík, že bude jiná cena v regále a jiná u kasy. Člověk prostě musí být furt ve střehu, ale je nesmysl svoji nepozornost nebo nevědomost (čti blbost) dávat okamžitě za vinu prodejci. Tak, jako se to snažil v tomto zbytečném vlákně udělat wakar.

Spíš je k zamyšlení proč pro zboží jezdit. Jestli si to nechat poslat nevyjde líp..Já mám třeba zásilkovnu po cestě z práce, když pro něco osobně pojedu tak mě to sežere hodinu času a ještě jim platit flastr za nákup (a čekat ve frontě) se mi prostě nevyplatí. Třeba tsbohemia má teď dopravu od 800 zdarma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru