Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zloději na Alze.

Ano, vyberu si online, objednám si online. Osobní kontakt je pro mě jen nutnost pro získání zboží. Co jsem chtěl už mám, co nemám, to jsem nechtěl objednat. Není o čem se bavit, pozdrav potěší.
Opačný přístup mají v Datartu. Člověk si objedná zboží, přijde si ho osobně vyzvednout a ještě než mu ho dají (zcela takticky), začnou vnucovat další zboží. Navíc maj evidentně nakázaný nutit to, co kupujou za minimální cenu a je na tom pěkná marže. Kdekoli vlezu do Datartu, nutí mi nedobíjecí baterky v balení po 10 a sáčky do vysavače. Kdybych tam šel jednou za rok, tak dobrý, ale máme přes ně firemní slevu, nakupuju tam relativně často, protože jsou pro mě po slevě u většiny zboží s přehledem nejlevnější na všech srovnávačích cen. Jen to příšerný nucení. Vrchol byl asi před měsícem, když mi prodavač opět nutil baterky, já na pět naléhání, jestli nechci aspoň menší balení, stále odolával, tak přišel s taktikou "a co když Vám je nechám za stovku", to jsem si připadal jak na tržnici.

Mám pár přátel, co v Alze dělali a v podstatě chápu, co je k tomu vedlo. CZC a Mall už mají to samé. Je obrovské množství lidí, kteří si nechají dovézt na pobočku zboží všech možných rozměrů od telefonu po lednici a pak dělají mrtvé brouky, protože už nakoupili jinde. Pro prodejce to znamená náklady na přepravu ze skladu na pobočku, náklady zpátky a ani korunu za to. Jedna varianta je zaplatit to zvednutím ceny, druhá zaplatit to nějakým poplatkem navíc. To druhé jim nezhorší pozici při porovnávání ceny. Taky mají dvě možnosti, jak s tou cenou hnout. Při výběru zboží skladem přímo na pobočce poplatek nechtějí a při platbě kartou předem mají aspoň šanci, že si pro to přijdeš, tak chtějí jen 15 místo 45. Těch 45 je jen při platbě v hotovosti za něco, co musí dovézt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny