Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Home Assistant na raspberry MQTT broker - Sonoff - Tasmota firmware

Proč tam je tcp6 ?

Zas tam máš ten docker !? :-)

Tcp6 odkazuje na protokol TCP/IP verze 6 (IPv6), který docker (docker-proxy na IPV6 a portu :1883 / adresa tcp6:1883) používá k připojení k externímu hostiteli.
Na tvém míste, bych použil "venv/virtualenv", instalaci můžeš provést podle HO bez "docker" : https://www.home-assistant.io/docs/installation/raspberry-pi/
(virtualenv umožní vytvořit nového interpreta pythonu, který je specifický pro nějaký tvuj projekt. To znamená, že při pipinstalaci jakékoli závislosti to vytvoří prostředí pouze pro ten specificky projekt kupříkladu ten tvuj HO & MQQT, né pro celý systém. Tak kdyz ti něco nejede tak ho pak můžeš smazat a vytvorit nový od znova bez potřeby přehrávat celou SD kartu novým OS. V podstatě je to jednodušší izolovany kontejer jako docker. Také jde duplikovat, zálohovat, tak při tvém projektu, můžeš provést zálohu a když se ti něco při dalším kroku polálme se můžeš vrátit zpět)

Když vlezu do HA a vypnu MQTT broker netstat -anp | grep 1884 nic nevypiše

1884 nebo 1883 ?
Tím příkazem zobrazuješ, která služba běží na portu :1884, jestli ti nic nevypisuje, tak žádná služba na portu :1884 není spuštěna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny