Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Živý zvuk z mikrofonu

Dobrý den, rád bych připojil mikrofon k rádiu do zdířky AUX a slyšel z rádia zesíleně to, co říkám do mikrofonu. Je mi jasné že to takhle nejde, ale nějak to jít musí. Mám obyčejný mikrofon Yenkee k PC s 3,5mm jack s třemi částmi (klasický) a rádio Sencor se zdířkou AUX na 3,5mm jack. Když to připojím, tak to nic nedělá - jak je to možné? Mohu si koupit nějakou kouzelnou krabičku, kterou zapojím mezi rádio a mikrofon a už to půjde? Existuje nějaký jednoduchý obvod, který bych si jako amatér vyrobil? Nebo to musí jít přes PC, případně jak? Prosím o smysluplné odpovědi - jako laik bych to chtěl zkusit a třeba tak něco hlásat z okna na ulici. Děkuji, Karel_com.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mám smutnou zkušenost, že ti chápání analogového světa moc nejde a konstruktivní příspěvky považuješ…
lední brtník 21.10.2020 23:02
lední brtník
Udělat ze 2mV 200mV neni takový problém, i ten nejhorší tranzistor bude mít zesílení víc jak 100, ta… poslední
ml1 22.10.2020 14:38
ml1

mám smutnou zkušenost, že ti chápání analogového světa moc nejde a konstruktivní příspěvky považuješ za výsměch. takže poslední pokus:

mikrofony potřebují svůj mikrofonní předzesilovač nebo vstup s dostatečnou citlivostí. (u pc zvukovek mívají svůj vyhrazený růžový vstup, právě kvůli předzesilovači)
mic: citlivost 2-5mV, do impedance bych nezabrušoval.
aux: citlivost 200-500mV
porovnáním je jasné, že napřímo to nebude hrát.

mikrofonní předzesilovač se dá vygooglit hotový i jako stavebnice.

Udělat ze 2mV 200mV neni takový problém, i ten nejhorší tranzistor bude mít zesílení víc jak 100, takže to zvládne i se zpětnou vazbou, která zesílení o něco srazí. (Nepočítám teď výkonové, ty maji třeba jen 10, mám na mysli nějaký univerzální malý křemíkový tranzistor.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru