Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno agregácia jak to funguje zhruba

Predstav si, ze treba vsichni z vasi skoly jsou u toho sameho providera a maji zaplaceny ten samy tarif.

Kdyz se s kamosem dohodnes, ze ti nasdili ze sveho pocitace uzasne video, tak pokud on nebude delat nic jineho a ty taky ne, tak ti poskytovatel garantuje, ze ty budes mit prumernou rychlost minimalne 60% tarifu na poskytovatelovo misto, tvuj kamos taky a teda to video se mezi vama bude prenaset aspon touto rychlosti.

Pokud ovsem kamos ve skole dalsi den rozhlasi, ze ma jeste uzasnejsi video a az prijde domu, tak ho nasdili - a az prijdete vsichni naraz domu, tak krome tebe ho zacne stahovat jeste 19 dalsich kamosu, tak i kdyz ty budes mit 60% tarifu na providera, a kamos taky, tak ti to video poleze 20x pomaleji, protoze kamosovo pripojeni na providera bude posilat to video na 20 ruznych mist a tudiz k tobe pujde jen 1/20 toho, co zvladne kamos posilat. (Na druhou stranu ty muzes stahovat od jinud cokoliv do te tvoji kapacity, aniz by ti to zpomalilo to kamosovo super video)

A pokud navic kamos bude delat jeste neco jineho se siti (treba uploadovat cosi na youtube), tak mu to poleze pomalu (protoze zaroven sdili to video vam ostatnim 20), ale tobe video poleze jeste pomaleji, protoze se se bude o tu kamosovo linku delit nejen s ostatnimi 19 kamosi, ale i s tim jeho vlastnim provozem (na youtube).

No a takove novinky.sk si naraz prohlizi kolik stovek, tisic, ci milionu uzivatelu? A kolik jsou teda schopne ( a ochotne ) posilat zrovna tobe? Jo, maji na svojeho providera asi nasmlouvanou mnohem vykonnejsi linku, ale jinak jsou na tom podobne jak ten kamos - museji tu linku nejak rozdelit mezi mnoho zajemcu.

No a pak taky zalezi na tom, jak siroka je linka mezi tvojim providerem a providerem novinek.sk - a co vsechno dalsiho po ni leze (nezapomen, ze tvuj kamos furt jeste uplouduje na youtube a od tvyho providera dal to nejspis leze po stejne lince, jako ty novinky k tobe - a milion jinych veci k jeho ostatnim zakaznikum). A u novinek.cz muze byt tech skoku mezi providery jeste mnohem vic, protoze draty proste primo nevedou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny