Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký krém na ruce?

Zdravím
Jaký krém na ruce používáte při práci s mobilem?
Mám už druhý dotykový mobil a mám velké problémy i jen rolovat, natož něco napsat. Vím, že mám velmi suchou kůži. Namočit/umýt ruce pomůže pouze na 3 minuty. Zatím ruce ničím nemazu.
Jak řešíte problém s dotykovým displejem?

Předmět Autor Datum
Zkus kokosový olej.
Rakip 30.10.2020 12:07
Rakip
Nevedel jsem ze mastnota pokozky ma dopad na dotekovou obrazovku. Zkus si sehnat takovou tu malou tu…
HPET 30.10.2020 12:17
HPET
Díky Edit. Nevim, jestli mastnota nebo suchá pokozka, nebo něco jiného.
Nol 30.10.2020 12:24
Nol
Ne mastnota :-) ale vodivost (je to kapacitní). Suchá kůže je nevodivá. Takže jakýkoliv hydratační (…
dsa 30.10.2020 12:26
dsa
buď tlačítkový foun, momentálně za 8t.: https://pc.poradna.net/flashes/3033075-unihertz-titan-smartp…
lední brtník 30.10.2020 12:24
lední brtník
O tom unihertz jsem četl. Možná zkusím. Děkuji
Nol 30.10.2020 12:37
Nol
Kde Unihertz Titan koupit? Nemůžu to v ČR najít. Pojede to, když to koupím na Amazonu?
Nol 30.10.2020 15:51
Nol
Používal jsem několik let modrou indulonu, pak se ale vrátili k původní nové a ještě lepší receptuře…
ml1 30.10.2020 13:21
ml1
mironet kdysi rozdával svoji reklamní verzi tohoto: https://www.mironet.cz/hama-mini-2v1-zadavaci-pe…
lední brtník 30.10.2020 14:27
lední brtník
Přesně něco takového jsem měl na mysli. A to jsem myslel, že 3 eura za "reklamní" tužku (na Slovensk… poslední
ml1 30.10.2020 16:46
ml1

Používal jsem několik let modrou indulonu, pak se ale vrátili k původní nové a ještě lepší receptuře, ale hlavně zdražili (ze 29 na 79) a zmenšili balení (ze 100 na 70 ml), tak než jsem domazal zbytky (a vyslechnul si zkušenosti ostatních, jak je ta nová indulona příšerná) - vydrží mi to vždy řadu měsíců, někdo mi poradil bílou vazelínu. 125 ml krabička stojí v dm 40 korun (v lékárně obvykle mají 100 ml za 30 korun, ale mě se do lékárny pro to nechce, abych se někoho o něco doprošoval, dm to má na regálu), jen se to v tom dm dost blbě hledá (mají to v chlívečku péče o ruce, ale dost maskované, většinou kolem toho 4x projdu, než to najdu), o ostatních drogeriích nemluvím, většinou to nemají v sortimentu. Na suché ruce naprosto ideální (lepší než vepřové sádlo). Po namazání je potřeba chvíli počkat, než se vsákne a potom se s tím dá normálně pracovat. Nevím jak mobil (mám tlačítkový) ale touchpad na notebooku si rozhodně neztěžuje (mobil by asi byl upatlaný, touchpadu to nevadí, na něm se nic neukazuje). Pokud je potřeba, špičku prstu si jen otřu o nějakou část těla, aby nebyla tak mastná. Pokud potřebuju něco dělat, mažu se jen velmi lehce, tenká vrstva na promaštění stačí a nemám pak všechno tolik zmaštěné. Ona ta vazelína má ještě jednu výhodu, dá se totiž použít na cokoliv co je potřeba namazat, tím že je po ruce, ať už to jsou vrzající dveře (asi to neni ideální, ale jednou na dovolené to pomohlo) nebo co já vim zadřený šroub (když mluvím o těch šroubech, to je problém hlavně u hliníku, od doby, co jsem je namazal, neni problém s jejich zadíráním, předtím jsem měl problém uvolnit pokličku chladicí věže).
Takže bych zkusil něco takového obyčejného.
Tak mě napadá, dělaji se propisky, které mají na druhém konci takový blázinec na dotykové displeje nebo takové tyčinky (říkají tomu stylus), ale ve spojení s propiskou je to praktičtější. Je to běžný sortiment v prodejně suvenýrů, mám takto Vysoké Tatry a Řím a spoustu dalších (propiska je totiž poměrně vděčný suvenýr).

Přesně něco takového jsem měl na mysli. A to jsem myslel, že 3 eura za "reklamní" tužku (na Slovensku 2.50, v Římě 5 (tam byly všechny suvenýry nějak neobvykle drahé, kupoval jsem to při tříhodinovém přestupu u nádraží termini, možná to bylo tím, třeba pár uliček dál by to taky tolik nestálo)) je moc. Nemám moc dotykových věcí, takže jsem to nezkoušel na telefonu, ale třeba kamera na to funguje. Teď mám po ruce osciloskop a generátor, ty jsou taky dotykové (dost platné při ovládání pře ethernet, ale je to moderní, tak se to dělá), zkouším to na nich a taky to funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru