Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr routeru pro domácnost

Mohu pouze poskytnout mou zkušenost. Jako hlavní router mám, cca 3 roky, TP-Link WR1043. Nastavování je jednoduché. Funguje zatím spolehlivě. Jako zesilovač signálu, napojený kabelem, jsem měl WR841N (který byl původně na příjmu a po osazení WR1043 pak jako zesilovač). Ten WR841N mi, po cca 2 letech, začal odpojovat ten příjmový WR1043 od internetu. Někdy po chvilce, někdy i po několika hodinách. Pokud jsem odpojil kabel mezi nimi, internet se na WR1043 okamžitě připojil.
Provedl jsem i upgrade firmware toho WR841N, ale stejně nepomohlo. Takže jsem, od kámoše, dostal starší WR743ND, ten jsem nastavil a osadil místo toho WR841N a zatím vše OK.
Ten WR1043 se zdá dobrý, ale i přes výměnu jedné anténky za trochu výkonnější (má 3), dosah WiFi není až tak velký. Původně jsem, výměnou WR1043 za ten WR841N, chtěl řešit dosah WiFi, ale nakonec bylo nutné stejně doplnit, pro problémovou oblast, zesilovač na kabelu.
Kabelová síť je tvořena těmi dvěma routery a ještě dalším směrovým accespointem a připojena i laeserová tiskárna. Na síti WiFi funguje 5 NB, 3 SmPh, 3 TV.
Teď ještě reaguji na příspěvek Jana Fialy. Vypadávání a nefunkčnost u mne napaječe routerů nezpůsobovaly, ty jsem měnil a význam to nemělo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny