Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klavesnice u notebooku zacala blbnout.

Zdravim, z niceho nic mi zacala blbnout klavesnice u notebooku, tedy jen spise tlacitko "W" Reaguje tak jak se mu to zrovna hodi, par sekund reaguje dobre, a nekdy musim kliknout na to " W " treba i 3x aby to reagovalo, dam priklad, zmacknu 7x po sobe tlacitko W ... ale misto aby se to napsalo 6x tak se to napise jen 3x nebo 2x, zkousel jsem celou klavesnici a dela to jen klavesa W, predem pisi ze nic se mi nikdy do notebooku nevylilo, o notebook bylo vzdy pecovano, vzdy byl cistej a pravidelne udrzovanej.

Zkousel jsem i pripojit externi klavesnici a tam to funguje v poradku vse.

Notebook:

SAGER P67SG

windows 10 64bit nejnovejsi verze.

Intel core i7 4720HQ /4Cpu
16GB Ram Hyper X
Nvidia GeForce GTX 980 8GB

dodam jeste ze uz mi to delalo driv, ale jen kdyz jsem hral nejakou hru tak zacalo to W blbnout ze neslo chodit dopredu a podobne, a pokud jsem hru vypnul tak najednou to slo zas... (delalo to ve vsech hrach).... ale ted aktualne uz to dela i kdyz nemam nic zapnuteho v pozadi, udelal jsem scan na admallware a nic nenalezeno,

ovladace na grafickou kartu aktualni.

Stupne ve windowsu: CPU: 59-67c - GPU: 55-62C

Diky vsem za radu.

Předmět Autor Datum
Zřejmě se ti dostal pod tlačítko nejaký bordel (drobek). V tom případě je třeba to silou stisknout,…
Jan Fiala 02.11.2020 07:53
Jan Fiala
edit: dodavam ze jsem pripojil externi klavesnici do usb, a otestoval jsem to na hre gta san andreas…
Python22 03.11.2020 18:42
Python22
Je poněkud nesmysl testovat funkčnost klávesnice ve hře. Spusť třeba Notepad (Poznámkový blok) a tam…
host 03.11.2020 18:44
host
v notepadu funguje normalne, a v jakekoliv hre tak je proste strasne dlouha odezva ze to reaguje az…
Python22 03.11.2020 18:57
Python22
Ještě by bylo vhodné otestovat klávesnici v nějakém live OS (nabootovaném třeba z flešky), abys defi…
host 03.11.2020 19:01
host
vsiml jsem si napriklad v biosu, ze kdyz chci projizdet nahoru dolu sipkama, a chtel jsem nastavit n…
Python22 03.11.2020 19:36
Python22
Tak to vypadá na hardwarovou závadu. Nenateklo do klávesnice náhodou něco?
host 03.11.2020 19:38
host
nikdy nic, jak jsem psal, byl udrzovan, cisten, ale nasel jsem toto, skoro stejny notebook jako mam…
Python22 03.11.2020 20:21
Python22
nexistuje treba nejaka stranka na internetu kde by se dala sehnat klavesnice do mojeho notebooku ke…
Python22 04.11.2020 06:09
Python22
Má zkušenost, třeba pomůže. Měl jsem dva problémy s klávesnicemi. U běžné externí klávesnice PC se z…
George63 04.11.2020 06:37
George63
Diky za info, a za tvuj cas, kazdopadne ohledne mojeho ntb, tak se seslo asi 20 lidi se stejnym prob… poslední
Python22 04.11.2020 22:00
Python22

Zřejmě se ti dostal pod tlačítko nejaký bordel (drobek). V tom případě je třeba to silou stisknout, pak notebook postavit na hranu a vyklepat.
Další možnost je, že paříš hry (WSAD) a prostě jsi tím překonal životnost klávesnice.

edit: dodavam ze jsem pripojil externi klavesnici do usb, a otestoval jsem to na hre gta san andreas, a rekl bych ze problem je podobny i na externi klavesnici,sice funguje klavesa " W " pri behani a strileni tak se deje urcity " opozdeni " ze napriklad bezim dopredu a chci bezet doprava tak zmacku " D " ale reaguje to az po 2-3 sekundach...... a neni to jen u tute hry, hry na notebooku nehraju, a pokud ano tak jen obcas 2004 tituly,..

nevim jak to vysvetlit, kdyz chci bezet doprava nebo doleva a macknu " zacnu drzet "D " nebo "S" tak az po 3 sekundach klavesnice zareaguje...

nevi nekdo? Diky :)

v notepadu funguje normalne, a v jakekoliv hre tak je proste strasne dlouha odezva ze to reaguje az po par sekundach, u notebookove klavesnice tak v notepadu tak par klaves blbne, jenom horni patro takze " QWERTY " reaguje az kdyz kliknu vicekrat na klavesy.

vsiml jsem si napriklad v biosu, ze kdyz chci projizdet nahoru dolu sipkama, a chtel jsem nastavit napr default setting v biosu, co bylo dole, mackal jsem sipku dolu tak 10x a nic, az kdyz jsem tu sipku dolu zmackl uplne hodne silou tak zacala reagovat trochu.. tak nechapu :)

nikdy nic, jak jsem psal, byl udrzovan, cisten, ale nasel jsem toto, skoro stejny notebook jako mam ja, a stejny problem, jenom jim moc nerozumim.

http://forum.notebookreview.com/threads/keys-get-stuck-while-playing-games.789793/

jak pisu, na notebookove klavesnici nefunguje skoro vubec klavesa "W" a po pripojeni externi klavesnice funguje klavesa W ale ve hrach se to chova tak se to reaguje opozdene nebo spis jako divne bych rekl..

jeste jsem pak nasel jeden anglickej post na forum kde typek mel ten samej problem jak ja, taky mu prestala fungovat klavesa W, a po vymene klavesnici v ntb mu to fungovalo asi tyden, a pak to zas prestalo fungovat, prej to mohlo mit nejake spojeni s teplotama, tak nevim.

" Mine (Clevo P650SG) has the same problem. But only for W key. I believe the keyboard itself is faulty so I ordered a new one but haven't receive it yet. I noticed after playing games for a while, the top left part of keyboard gets hot and only after that, the problem starts to show up. So I did an experiment. I played for a while until the problem appeared. Then I exited the game and opened a notepad. And pressed and hold the W key. After 2 seconds I released it and noticed even after releasing the key, it still keeps typing wwwwww for a few seconds. I continued the experiment and found out, the cooler the keyboard gets the less the problem appears. Then I opened the keyboard and there appears to be a small crack right behind the w key but I'm not sure about that. Anyway after I receive my new keyboard I'll post the results here.

----

Hello, I have the same exact problem !

My CPU is max 91°C with an average of 83°C.
My GPU max 89°C.

I do not think it comes from here because in idle, if I press W on wordpad for some time i can see the lag...and the CPU is @45°C.

I'm a little late on my IC7 repaste (each 6 month), but those temps are far from hazardous IMO, I saw worse, i do not have throttling, and the average temps are correct.

So yes maybe the heat did damage the keyboard because the w key is right above the CPU. But it does happen in idle with low temps. Try it again on wordpad press www for some time, release the key and it will continue alone wwwing...^^.

Only the Z key is lagging, i don't feel like paying 60 Euros for one key, it's annoying, and Nvidia pascal is going to be anounced friday...(I hope we'll see some good laptop cards not just desktop)

The keyboard is faulty, but when a get a new keyboard i will surely repaste /clean the fans.

"

nexistuje treba nejaka stranka na internetu kde by se dala sehnat klavesnice do mojeho notebooku ke koupeni? :) Hledal jsem ale nic moc jsem nenasel..

Notebook: CLEVO P650SG, a jeste ma oznaceni SAGER NP8652

oba tyto nazvy jsou jeden a ten samej notebook, objednavat z ebaye se mi moc nechce...

Diky.

Má zkušenost, třeba pomůže. Měl jsem dva problémy s klávesnicemi. U běžné externí klávesnice PC se začaly psát jiné znaky, než které jsem tiskl. Takže nebylo možné třeba ani správně zadávat heslo při přístupu do IB. Dělalo i po výměně klávesnice. Nakonec zjištěno, že problém byl způsoben antivirovým programem ESET SmSec. Po jeho odinstalování závada byla odstraněna. U NB, kde rovněž tento AV instalován, nikdy se toto neobjevilo.
A druhý, u NB přestávaly fungovat (občas) některé klávesy. Rovněž bylo nutno několikrát stisknout. Do této rovněž nikdy nic nenateklo. Šlo zřejmě o běžné opotřebení, pomohla výměna klávesnice z ebaye. Stála pár kaček. Jediná nevýhoda byla, neměla české znaky. Ale ty jsem dodatečně nalepil na klávesy a NB funguje dodnes.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru