Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s automatickým předčítáním textu – text s velkými písmeny

Hezký den všem. Poslouchám knihy s automatickým předčítání textu ve „čtečkové“ aplikaci MoonReaderPro. Všechno funguje skvěle až na jednu věc. V případě, že se v textu objeví text složený POUZE z velkých písmen, začne mi strojový hlas u některých těchto slov předčítat nikoli samotná slova, ale pouze odděleně jednotlivá písmena.

Uvedu příklad.

Zrovna teď mám rozečtenou (rozposlouchanou) knihu ze série Zeměplocha od T.Pratchetta. Přímá řeč jedné z postav je v knize psána vždy velkými písmeny. A právě zde nastává problém.

Příklad úryvku z textu:
TEĎ PRÁVĚ ŘÁDÍ V PSEUDOPOLISU BÍLÁ NEMOC.

Čtečka mi to přečte takto:
Teď právě řádí v Pé es É Ú Dé Ó Pé Ó El Í Es Ú bílá nemoc.

Takže slova, která jsou obecně užívaná, předčítá čtečka správě, i když jsou psány velkými písmeny. Ale u slov, jako jsou názvy či jména či jiná nefrekventovaná slova to začne takto nepříjemně hláskovat a já jako posluchač nemám šanci tomu slovu dobře porozumět. Děje se to pouze v případě, že je celé slovo psáno velkými písmeny.

Nevíte náhodou o nějakém způsobu, jak nastavit strojové předčítání, aby četlo velká písmena stejně jako malá písmena? Tím by se tento problém vyřešil.

Používám klasický předčítací modul „Text na řeč Google“ v českém jazyce.

Děkuji moc za reakce!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny