Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD disk - win10 detekuje SSD ako externý hdd

Toto téma - návrh na "bezpečné" odpojování interních disků jsem probíral ve fóru https://answers.microsoft.com/cs-cz/windows/forum/all/intern%c3%ad-disky-jako-extern%c3%ad/823d9f51-6a19-4fbf-93ae-d6b4417f9fcd
Bohužel jsme se nedobrali uspokojivého řešení. Microsoft o problému ví a doporučuje postup na svém webu: https://support.microsoft.com/en-us/help/3083627/internal-sata-drives-show-up-as-removeable-media
Tento postup ale funguje jen pro jeden z interních disků. Jakmile je v počítači více disků, nelze tento postup použít (naproti tomu u Windows 7 toto funguje bezvadně).
Diskuzi jsem uzavřel tím, že zobrazení interních disků v nabídce "Odebrat..." není až tak obtěžující a je v daném případě neřešitelné (starší BIOS, který neumožní detailní konfiguraci interních portů SATA).

poznámka: Kupodivu používám stejný "sociální" SSD a pro mé účely mám na něm dokonce dualboot W7/W10. Vše je individuální a nelze prohlašovat, že tento disk patří do sběrného dvora. LedníBrtník zastavá zde na fóru podobný názor jako jistý Jack z Brna na jiném fóru, pro kterého je hardware starší šesti měsíců naprosto nepoužitelné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny