Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Psaní všemi deseti

Mluvene slovo ma sve vyhody a nevyhody.

Tady se spis projevily ty nevyhody a psany text byl podstatne lepsi (ostatne nejakou takovou vec jsme kdysi zkusili a zasla strasne rychle na ubyte, protoze ji pouzivalo jen par lidi a stejne to museli prepisovat, pokud chteli neco sdelit i zbytku). Uz jen proto, ze jsme byli tak nejak ze vsech koutu sveta (tedy ruzna vyslovnost a znalost anglictiny), hlas prozrazuje pohlavi hrace, coz ne vsem vyhovovalo a hlavne dost casto byl nekdo AFK a pak reagoval na veci napsane klidne pred hodinou ci dele a na druhou stranu spoustu veci bylo vhodne si stejne nekam zapsat - souradnice, postupy, ceny, pozadavky, .... cili zpetne dohledat, coz z hlasoveho pokecu je problem.

Cimz nerikam, ze se to musi ucit a pouzivat kazdy, ale ze neni nic spatneho, nebo nesmyslneho se to naucit, prokud pro to clovek to pouziti ma a ma o to zajem.

Takze autora dotazu chapu - pro nej to vyznam zrejme ma (pro me taky) a nechapu proc proti tomu tady tolik lidi broji, ze konkretne jim osobne to k nicemu neni a tak je to blbost (tak at to proste nedelaji, nikdo je nenuti).

---

BTW mi docela vadi dnesni moda publikovat veci na youtubu, kdy misto abych se neco zajimaveho rychle docetl a mohl to pouzit, tak je nutne kdovi jakou dobu poslouchat, jak si nekdo placa jatra a neni jasne, zda to cele bude neco zajimaveho obsahovat a pokud ano, tak to z toho lovit a vypisovat rucne pro dalsi pouziti - hlavne ze tam je celou dobu videt hybaci hlava. Yoube ma smysl pro veci, kde se ukazuje jak neco delat - napriklad rozborka notebooku se vsemi sroubky a konektory, ale pro veci, kde obraz/hlas neni potreba je psana forma vyrazne lepsi. (Jo, chapu, ze je jednodussi pustit webcameru a chvili kecat, nez napsat neco co ma hlavu a patu, ale z pozice konzumenta dam vetsinou prednost psanemu clanku pred tim, kdyz o nem nekdo povida a neda se v tom hledat, nebo s tim dal pracovat)

---

Jeste jinymi slovy - proc asi ma tahle poradna format textovy a ne serii videi, kde by kazdy neco k veci rekl? Asi proto, ze by to proste nefungovalo - tady se cela debata da precist rozumne, blbosti preskakat, vracet se k tomu, vetvit to, ve vidoeformatu by to byl naprosto nepouzitelny maglajz, ktery by mozna pomohl tazateli, pokud by mu radci odpovedeli driv nez by zavesil, ale uz nikomu dalsimu a celkem efektivne by omezoval to, ze nekdo se znalosti tematu se k tomu muze dostat a vyjadrit i treba par hodin po polozeni otazky (nebo par dnu) - proste pro ruzne formy komunikace jsou vhodne ruzne formy prenosu informaci - jsou mista, kde je ideal videokonference, jsou mista, kde plne staci audio a jsou mista, kde je idealni psany text.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...