Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemozem vymazat subor

Mal som dva rozdelene subory spojil som ich v programe TSSplitter vzikol mi jeden subor xxx Joined velkosti 8,6 gb vsetko funguje ok prehrava ho. Len ked ho chcem vymazat vindows 10 home ho nemozu vymazat ze je velky ten subor. je niaky program ktory tento typ dokaze vymazat z pc typ suboru ts

Předmět Autor Datum
Tak ho zase rozděl.
Kyncl 21.11.2020 19:21
Kyncl
Co přesně ti to píše za chybu?
Wikan 21.11.2020 19:22
Wikan
Nepíše to náhodou, že ho nemůže přesunout do koše..? Co ho zkusit smazat se zmáčknutým Shiftem...
Abox 21.11.2020 19:26
Abox
Máš na disku dostatek místa? Předpokládám, že v tvém případě mazání = přesun do koše, takže pokud by…
host 21.11.2020 19:28
host
Ale ak ho presúva do koša, tak logicky nové miesto nepotrebuje. Je to len presun.
pozorovateľ 22.11.2020 12:42
pozorovateľ
Ale koš má obvykle omezené místo, které může obsadit.
Wikan 22.11.2020 12:53
Wikan
To áno, nikdy som to do takejto hraničnej situácie asi nedohnal, ale windows potom odtiaľ zrejme vyh…
pozorovateľ 22.11.2020 14:33
pozorovateľ
Ovsem jde o Windows, takze slovo "logicky" nelze pouzit. Z vlastni zkusenosti vim, ze i na jedinem…
gilhad 22.11.2020 14:59
gilhad
To čo spomínaš sa mi nijako nepodarilo nasimulovať (windows 7). Pri plnom koši sa mi automaticky odm…
pozorovateľ 22.11.2020 16:49
pozorovateľ
Tady to bylo tak, ze kos prazdny, volne misto na disku takrka zadne, soubor velky, do kose nesel hod… poslední
gilhad 23.11.2020 14:19
gilhad
Obvykle tomu tak je, se souborem se nic nedělá, pouze se změní záznam v adresáři (z jednoho se vymaž…
ml1 23.11.2020 12:58
ml1
https://www.maliarskeplatno.sk/fotky6652/fotos/_vyr_1794Guma-mazacia-koh-i-noor-rozne-velkosti.jpg…
Nuda 21.11.2020 19:45
Nuda
Popletl sis fórum, zkus třeba tohle.
Aleš 21.11.2020 19:56
Aleš

To áno, nikdy som to do takejto hraničnej situácie asi nedohnal, ale windows potom odtiaľ zrejme vyhodí staršie súbory aby tam nové mohol presunúť. Hodenie do koša je proste len presun.

Neviem čo by sa stalo napríklad, ak by veľkosť súboru bola väčšia ako samotný kôš. Očakával by som, že ho proste zmaže natvrdo.

edit:
nedalo mi to :) windows sa slušne spýta či ho môže zmazať

[91668-mazanie-do-kosa-png]

Ovsem jde o Windows, takze slovo "logicky" nelze pouzit.

Z vlastni zkusenosti vim, ze i na jedinem disku, kde je jak kos, tak dany soubor a kde predtim sly mazat i podstatne vetsi soubory, tak po zaplneni tak, ze tam je min mista, nez je velikost souboru, ho do kose proste hodit nejde. Protoze presunout ho by bylo logicke, tak ho tam Windows zkusi zkopirovat a neuspeji, protoze jim dojde misto. "logicky"

Nevim jak desitky, ale zcela jiste nejake drivejsi verze mely tu vlastnost, ze kdyz jsi oznacil par souboru v jednom adresari a mysi je pretahnul do druheho, tak v tom prvnim zmizly a objevily se v tom druhem. Kdyz jsi mysi oznacil par souboru na diskete a pretahnul na pevny disk, tak na diskete zustaly a na pevnem disku se vytvorily odkazy na tu disketu. "logicky"

Kdyz jsi pozadal o prvnich 10 tiskaren a dodal pole na 10 tiskaren, tak se ti v nem objevilo 10 tiskaren. Pokud jsi pozadal o jednu, dodal pole na jednu, tak program zhavaroval. Takze pro zjisteni defaultni tiskarny bylo nutno pozadat o 3 a dodat pole pro 3 a pak vzit tu prvni. "logicky"

To čo spomínaš sa mi nijako nepodarilo nasimulovať (windows 7). Pri plnom koši sa mi automaticky odmazávajú najstaršie súbory, čiže do koša môžem hádzať takpovediac donekonečna (pokým objekt mazania nie je väčší ako samotný koš).
Žiadne kopírovanie sa u mňa nedeje.

Nevim jak desitky, ale zcela jiste nejake drivejsi verze mely tu vlastnost, ze kdyz jsi oznacil par souboru v jednom adresari a mysi je pretahnul do druheho, tak v tom prvnim zmizly a objevily se v tom druhem. Kdyz jsi mysi oznacil par souboru na diskete a pretahnul na pevny disk, tak na diskete zustaly a na pevnem disku se vytvorily odkazy na tu disketu. "logicky"

tam platí jednoduchá logika, v rámci disku je to presun, naprieč diskami je to kopírovanie.

Tady to bylo tak, ze kos prazdny, volne misto na disku takrka zadne, soubor velky, do kose nesel hodit. Po smazani jinych, malych, souboru na disku tam hodit sel. Vsechno na C: (kos, velky soubor, male soubory), zadny jiny disk v pocitaci.

tam platí jednoduchá logika, v rámci disku je to presun, naprieč diskami je to kopírovanie.

To by jeste davalo smysl, ale tam slo o to, ze se to z diskety defaultne nezkopirovalo, ale vytvorily se LNK odkazy na tu disketu.

Obvykle tomu tak je, se souborem se nic nedělá, pouze se změní záznam v adresáři (z jednoho se vymaže a do druhého se přidá odkaz na daný soubor). Ovšem pokud jsou ty adresáře na různých oddílech, pak dochází ke kopii - normálně funkce windows odmítne přesouvat soubor mezi disky, ale pokud jsou disky propojené (oddíl je připojený v adresáři), dojde přesně k tomuto, přesouvání trvá strašně dlouho, protože se ve skutečnosti kopíruje. Druhý případ, kdy k něčemu takovému dochází je, když je soubor otevřený, k případné chybě že nelze původní soubor vymazat dojde až na konci procesu (pokud předtím právě nedojde k chybě z nedostatku místa).
A toto bych nepsal, pokud bych nebyl svědkem toho, že se mi soubory z X:\přípojný_bod\ hází do X:\$recycle.bin a tedy dochází k tomu přesunu a případně i k chybám, že není dost místa pro vyhození souboru. Pomůže shift+del, který říká, že nechci soubory házet do koše (většinou v double commanderu, ale funguje to i v průzkumníkovi).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru