Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tichý komp s nízkou spotřebou, ale občas na kompresi videa...

load average: 0.33, 0.39, 0.33
Mem: total 31Gi used 5.5Gi

Cili zrovna ted mi pocitac pouziva asi 1/3 jednoho jadra z 24 a 1/5 pameti = tvrde se flaka.

Naprosto nechapu, proc bych mel delat veci zbytecne slozite, jen abych mel jeste vic nepouzite pameti a jeste vic nepouziteho vykonu? Tu RAM a to CPU uz jsem zaplatil, v tom pocitaci to je a nepouzivat to mi neprinese zadnou vyhodu.

Pocitaci to uvolneni pameti nijak nepomuze a me to neustale zavirani a otvirani tech samych stranek a vyhledavani tech samych mist v nich bude naprosto zbytecne zdrzovat a otravovat.

Prece jen jsem technicky nekde jinde, nez kdyz jsem mel nabusenou 286 s celymi 2MB RAM a 20 MB diskem (a i tam slo mit otevreno nekolik oken naraz a pri praci je stridat a bezne jsem to delal).

---

A co se knizek a televize tyce - spis je to jako kdyz si pripravuju nejaky projekt (nebo se ucim na zkousky, nebo neco takoveho, co se takhne tydny a mesice), tak mam po stole rozlozeny relevantni knihy, co porad dokola pouzivam. A pak si vecer pustim oblibeny serial. A pak zavola kamarad a jdeme do kina. Kino skonci, vratim se. Dokoukam jednu sezonu a jdu spat. Dalsi den pokracuju v projektu, pak si dam oraz a nacnu dalsi sezonu. Nacez zavola kamos, ze jdem na jedno, tak pauznu film a jdem na jedno. Pokecame, vratim se, dokoukam film a jdu spat a dalsi den zas.

Chapu, ze se najdou lidi s OCD, kteri maji behem prace na stole jen jednu knihu, kdyz potrebuji dalsi, tak si na zalozku poznamenaji na kterem radku v te prvni skoncili, zavrou ji, daji do police, vyndaji druhou, otevrou na zalozce, najdou si spravny radek, vzorecek opisi na cisty list papiru, knihu zase zalozi, daji na polici a vyndaji tu prvni, nalistuji prislusnou stranku a radek, prectou si vzorecek z papiru (ktery nasledne skartuji a odnesou do trideneho odpadu) a pokracuji v praci.

Ja holt OCD nemam a na stul se mi tech knih vejde dost, tak jen kouknu vedle, nic neopisuju a vratim se zpet k rozdelane praci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny