Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tichý komp s nízkou spotřebou, ale občas na kompresi videa...

Budu pokračovat tady, kolegové si nahoře počítají záložky a prohlížeče.

Takže pak bych se pohyboval v zátěži ještě níž a s monitorem kolem těch 50-60 W což je ok

Já to odhaduju na 50W na internetu když budeš šikovný ale bez monitoru. Okolo 40W mi bere dvoujádro athlon, mechanický disk, 4gb ram. pochopitelně bez monitoru.

když já jedu ještě na Win7, rád bych přešel na Win10

budeš muset, podpora pro Win7 už není. Na AMD B450 jsem win7 rozjelje tam problém s USB3 ovladačem, ten se musí sehnat upravený.

pak by se asi vyplatilo jít do 32 GB ram

Já měl 16GB ram od roku 2011 (vyšla zhruba na 3tisíce) tak mě ani nenapadlo v únoru koupit o 9let později zase 16. Cenový rozdíl -dá se sehnat zhruba za 3500 -už zas taková pálka není.

ale taky uvažuji o gigabyte aorus gen 4 SSD za 5000,- co má 5000/4400 a hlavně vělkou živostnost na 1800TBW, kterou jako asi nikdy nevyužiju (což je žádoucí)- jenže tenhle už chce PCI 4...

Nechce. Umí jet na PCIE 4.0 ale také pojede na PCIE 3.0 Já mám třeba https://www.alza.cz/adata-xpg-gammix-s11-pro-ssd-1tb-d5528160.htm?o=8 připojený k pcie 4, jede si svojí rychlostí.
Ale je fakt, že cena Gigabyte aorus klesla rychle. Otázka je jestli to dát. Pokud koupíš kingston A2000 tak můžeš mít skoro dva.

aby hodně rychle naběhly (proto ta M.2) - možná se pak naučím komp vypínat a nebudu řešit spotřebu, prostě nechci čekat než se otevře PDF, okno v prohlížeči, spustí word, a podobně...

takže celá ta hromada požadavků na nízký odběr a v provozu 20 hodin denně je jen kvůli tomu, že starej krám pomalu startuje do win/prohlížeče ? Takže to radši necháš jet ? :-D:-D:-D Já že tam něco sleduješ nějakou logistiku kamionu, fligt24 burzu nebo tak:-D
Tak super. Vyřešeno.

Koupíš normální počítač, osmijádro, m2 disk, 32gb a budeš ho vypínat/uspávat. On nastartuje do 30-40 vteřin s prohlížečem (okolo 12s na plochu win, dávám si ještě rezervu). Nebude mít mechanický disk takže mu vypínání a starty nebudou škodit.
Ten nvme disk nemusí být nutně verze 4.0 přeci jen je to pořád o kus dražší a je otázka jestli to v praxi poznáš.
Max. přenosová rychlost co udává výrobce se neprojeví tak, jak bys možná čekal. Příklad PC má nvme disk s rychlostí přenosu 3000MB/s nastartuje do windows a otevře všechny prohlížeče za 30sekund. Po výměně disku za disk s rychlostí 6000MB/s se doba startu sníží o 3vteřiny. a vyplázneš za něj o 3tácy navíc. Radši bych větší kapacitu (2TB)
https://www.youtube.com/watch?v=4YoRKQy-UO4

Nebudeš kupovat nesmysly (grafika 1030) - koupíš grafiku co má zastavené vrtule dokud nedostane pokouřit. Nebo tu pasívní ale to už bych si rozmyslel-vidím tam spíš negativa.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny