Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna zákl.desky - budu muset přeinstalovat Windows?

V prípade image, bitovej zálohy systémových oddielov vyrobených cestou EaseUS Backup Todo, je možné obnoviť takúto zálohu pri výmene komplet HW, teda obnoviť predošlú zálohu už s osadeným, novým HW:

https://www.easeus.com/backup-utility/restore-system-to-dissimilar-hardware.html
-----
Ideálne je spraviť pred výmenou HW Klon celého pevného disku, prípadne zálohovať sector-by-sector, detto aj pri obnove, aby sa zachovala integrita neviditeľných metadát v prípade, ak disponuješ náhradným, čistým, voľným externým diskom recipročnej kapacity určený ku Klonu. Klon zmaže celý voľný disk, bacha na túto vec, opatrne s Klonom.
--------
Ostatné logické oddiely na pôvodnom, nezmenenom pevnom disku ak disk nemeníš, iba meníš HW, zostanú zachované, len sektory zavádzačov logických oddielov je nutné obnoviť, aby ich OS na systémovom oddiele znovu uvidel po recovery obnove. (Nejakým vhodným SW z radov: Minitools PartitionManager).

Myslím, že aj Macruim Reflect Recovery 7, dokáže z jeho zálohy *.mrimg túto bezproblémovo obnoviť pri zmene/výmene HW. Tiež iba to dokáže pri recovery systémových oddielov.

Používam iba EaseUS Backup Todo pri výmene HW, s tým mám dobré skúsenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny