Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jakou desku (čipset k Ryzen 2700) a jakou kartu s GTX 1050, aby ventilátor byl potichu při nevyužití

Ahoj,
rád bych si koupil Ryzen 7 2700 (dobrý poměr cena výkon, k tomu NVMe disk a 32GB RAM). Využití bude 90% kancelář, občas nějaká matematická optimalizace a komp pojede víceméně pořád (tak 20h denně, částečně proto, že pro nějaké téměř nezatěžující operace musí být online a částečně proto, že jsem líný čekat na start). Jednou za týden bych zkomprimoval několikahodinové video a několikrát za rok si zahrál Civ6. Prosím poraďte mi jako udesku (jaký čipset, aby se dala dobře ladit ani ne tak na OC jako undervolting neb se dá stáhnout na půlku spotřeby při 6% poklesu výkonu, což mi bude většinu doby stačit) a jakou kartu s GTX 1050 s ventilátorem, který by se zastavil, když by nejela (také plánuji undervolting) .
Cílem je mít rychlý počítač, na který nebudu při běžné práci nikdy čekat, i když budu mít otevřeno 50 tabů ve třech prohlížečích, k tomu několik dokumentů office a kde co jiného. Ano, a rád bych velmi velmi tichý komp, kde by se ideálně ve stavu blízkém idle ani ventilátory nehly.
Díky předem
Petr
PS. nedávno jsem tu něl jiný post, ale tam ta konfigurace byla nekompatibilní....stavím první komp po 14 letech, takže se v tom moc nevyznám a potřebuji poradit.

Proč nepokračuješ tady?
https://pc.poradna.net/questions/3043383-tichy-komp-s-nizkou-spotrebou-ale-obcas-na-kompresi-videa (host)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Nahoru