Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WindowsXP - Optimalizace a sdílení souborů ve virtuálním stroji (Qemu)?

Dobrý den,

Podařilo se mi nainstalovat Windows XP pomocí Qemu.

Problém je, že je to bylo dost zpomalené. Vypnutí animací a automatických aktualizací sice pomohlo, ale stále se to trochu seká.

Našel jsem zde, že můžu použít HAXM a whpx. Nicméně, ten první není ve Windows 10 Home a při použití toho druhého je to ještě pomalejší. Nevíte, v čem je problém, případně jiné typy, jak to urychlit? Nebo jak nejlépe zadat příkaz ke spuštění? Nejhorší je totiž to spouštění. Než "naběhnou" OS a přihlásím se, tak to trvá i pár minut.

Druhá věc je sdílení souboru. Návod jsem našel zde, jenže nevím, jak správně umíístit soubory a sprváně napsat do příkazu cestu. Navíc, když zadám \\10.0.2.4\qemu\ (viz uvedenou v návodu), tak řekne, že taková adresa neexistuje.

Prosím o radu.

Děkuji

PS. Jak už jsem zde psal, VirtualBox mi nefunguje a přeinstalovávat to teď nebudu a VMware je placený.

PS 2. Taky mě zarazil příkaz pro vytvoření img

qemu-img create -f qcow2 winxp.img 3G - Tohle je uvedeno zde. Avšak, v tomto článku je uvedeno qemu-img create -f qcow2 winxp.img 30G, tak nevím, jestli je to překlep nebo co? Pro vytvoření jsem použil 3G.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny