Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nejlépe sestavit kancelářský PC?

Zdravim.

Chystám se kamarádovi sestavit PC do kanceláře, výhradně na pracovní účely. Tzn. žádný gaming, pouze práce. Tj. především práce s různými běžnými kancel. softwary, max. vím, že si občas pustí něco na youtube do pozadí.

Vždycky jsem stavěl pouze sobě hlavně gamingové sestavy, ale teď vlastně zjišťuji, že úplně nevím, kde můžu u kancelářského PC slevit, a tak píšu sem.

Kamarádovy požadavky jsou, aby se z PC mohl co nejrychleji připojovat na vzdálenou plochu, tj. když pracuje z domu a chce se připojit na pár km vzdálený počítač v kanceláři. Dále - používá dva monitory (https://www.czc.cz/samsung-c32jg56-led-monitor-32/264604/produkt) a nejsem si jistý teď z paměti, jestli se každý z monitorů připojuje do GK jednotlivě, nebo pouze jeden a pak se propojí s druhým.

Já jsem na tom momentálně tak, že mám připravenou midi-tower, leží mi tu moje stará GeForce GTX 660, která mi dlouho dobře sloužila, ale před pár lety jsem ji upgradnul. Do toho se mi tu válí dva bývalé procesory, i7-3770K 3.5Ghz a i5-7600K 3.8Ghz. Nevím, jestli jsou funkční, ani nevím, jak to ověřím. Ale oba by bývaly sloužily dobře. Stejně tak mi tu leží základní deska MSI Z270 Gaming, ale mám pocit, že jsem ji uškvařil. Zbytek bych dokoupil a na to se chci zeptat.

1. Stačí pro kancel. výše uvedená GK? Pokud ne, doporučte mi nějakou.
2. Jakou byste mi doporučili základní desku?
3. Jak silný potřebuji zdroj, a který byste mi doporučili?
4. Jak velké potřebuji ramky?

Beru jakékoli připomínky a tipy. Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny