Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak funguje dualsim na nových iPhonech?

Kvůli velikosti a kvalitě foťáku uvažuji o koupi iPhone 12 Mini, ale nějak se nemohu dobrat do přesného popisu fungování dualsim u nových iPhone. Vím, že tam lze mít jednu nanoSIM a jednu eSIM, ale nenašel jsem, jestli jsou plně rovnocenné, nebo se nějak liší možnostmi a funkcemi. Taky jsem nikde nenašel, která z nich se považuje za primární a která za sekundární, jestli je to pevně dané nebo programově určené a jak se zobrazují na displeji.

Používám totiž služební číslo s free tarifem u O2 a soukromé číslo na nulovém tarifu u jiného operátora, takže bych potřeboval mít jako primární O2, a to jak pro volání, tak i pro SMS a Internet, ale třeba banku mám na soukromém čísle a služební číslo u O2 1x za rok až pár let nechávám zastupujícímu zaměstnanci, když odjíždím na dovolenou mimo EU. Také jej musím mít co nejdříve nahraditelné a provozuschopné v případě ztráty nebo poruchy telefonu, takže logicky mi z toho vychází, že bych asi potřeboval služební číslo jako primární a nanoSIM, abych jej mohl jednoduše a rychle používat, ale i v případě nutnosti přehodit do jiného telefonu nebo fyzicky nahradit. Umožní tohle dualSIM u nových iPhone?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak mělo by to fungovat přesně tak, jak potřebuji: https://youtu.be/aJHEo5y09r8. Primární je plastov…
jege 10.12.2020 12:48
jege
5G stejne nevyuzijes natož v CR. Je to jen honeni cisel. Asi jako ty diskuze tady o tom, ze vsichni… poslední
Sempron 10.12.2020 12:50
Sempron

Tak mělo by to fungovat přesně tak, jak potřebuji: https://youtu.be/aJHEo5y09r8. Primární je plastová nanoSIM, sekundární eSIM, a dokonce eSIM profilů, t.j. čísel tam může být několik a lze je dle vlastní libovůle aktivovat a deaktivovat, ale vždy funguje jenom 1 eSIM.

PS: Když je u iPhone 12 aktivní dualSIM, tak nefunguje 5G síť, takže buďto je to 1 SIM s 5G, nebo dualSIM bez 5g! 3-[

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru