Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přesně funguje tenký a hustý svazek u QNAPu?

vyrobit jediný data volume přes celý prostor. jestli se do něj počítají snapshoty nebo ne, vyzkoušíš. když se ti to nebude líbit, tak to rozdělení smažeš.
o snímcích (snapshots) nevím nic, nepoužívám je. teoreticky tam mohou být jen binární rozdíly, nebo jak píšeš - ukládají se změněné bloky (souborů / souborového systému), hlavně že se v tom naska vyzná.

používám adresáře ke sdílení, nemají předem určenou pevnou velikost. přístup je řízen přístupovými právy (\public = bordel rw pro všechny, \backup = obsah pro čtení pro běžné uživatele, \media = asi stejně přísná jako backup)
admin přistupuje jen z prověřeného servisního pc: uživatel z virtuálky / z minipc na který se nestahuje ruský ransomware ani se na něm nespouští cracky, přístup ven jen přes bezpečný prohlížeč, žádný chrome.

chtěl jsi mít asi i cloud s přístupem z různých krámů. čili další zavlečená zranitelnost. rtfm, co jiného.

tvou vysněnou záchranu dat přes linux považuj jen za teoretickou možnost a radši se omezeným přístupem ze svých pc starej, ať k ní nikdy nedojde.

(používání screenů z cizích webinářů je tak trochu na pytel. nesedí ani tvé konkrétní údaje, ani verze os na které to demonstrují)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny