Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomoc s vyberem vodnika :)

Pokud jde o vodníka, tak doporučuju, pokud je to možné, vše co dělá rachot dát mimo case (a mimo doslech). Do skříně teda jenom vodní bloky případně expanzku. Čerpadlo a radiátor dát z doslechu. Kvůli údržbě je dobré mít možnost to odpojit, mě k tomu posloužily rychlospojky, které byly v sadě, ze které jsem před léty udělal základ.
Vodní blok jsem nedávno (cca rok) kupoval nový, to je otázka cca tisícovky https://www.mironet.cz/thermalright-xwb01+dp256930/ pokud teda podporuje příslušný socket (už je to dost staré, tak nevim), ale je na trhu řada jiných. Pak je potřeba čerpadlo a radiátor. Nějakou expanzní nádobu (pokud to bude chlazení uvnitř skríně, stačí i to nejmenší, co je k dispozici, třeba https://www.suntech.cz/produkt/160673-thermaltake-aquabay-m3-1u-liquid-tank-expanzka-pro-vodni-chlazeni/ ). A nakonec hadice a pokud nebyly součástí fitynky, tak také ty. Hadice jsou v počítačových obchodech příliš drahé, jasně pokud si to někdo dělá ve skříni, vystačí s metrem, tak tu stovku dá, ale představa, že bych při této ceně kupoval 20 metrů.... Tak jsem našel potravinářskou hadičku, měla i lepší parametry (např. byla do 100°C, ty počítačové byly jen do 60) a metr stál necelou dvacku, obchod tehdy měl jen 15 metrů (víc by se muselo doobjednávat, tak jsem vzal, co měli), což se ukázalo jako akorát.

Počítejte s tím, že vodník je kutilský výtvor, poskládat to, to chce i trochu fortele. Teda ještě jsou uzavřené systémy "all-in-one" ty nejsou tak náročné na instalaci, ale s těmi zkušenost nemám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny