Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč mi nejdou, na starý počítač, nainstalovat Windows XP?

Tak jsem vyměnil baterii (ta měla jen 0,3V) ale nepomohlo to. Pak jsem z půdy vytáh další kastlové PC, zhruba stejného stáří, u kterého ale chyběl HDD. Zkusil jsem jej spustit. Naběhlo do Biosu a v něm se, u něj instalovaná CD mechanika, přihlásila. Tak jsem tam šoupl to CD s těmi WindowsXP. Načetlo to vše až do místa, kde to chtěly Widowsy zřejmě instalovat, ale hlásilo to, že není osazen žádný HDD a tak to dále nepokračovalo.
Tak jsem, z toho původního, vymontoval jeho HDD (Model IBM IC35.... ATA/IDE, CAPACITY 82,3GB, RPM 7200-r.v.2002) a přehodil jej do toho druhého. A když jsem pak ten druhý spustil, tak se u něj, v Biosu, nehlásil (neidentifikoval) ani ten HDD a ani ta jeho CD mechanika, která se bez toho HDD normálně identifikovala. Ale když jsem pak odpojil pouze napájení toho HDD, tak ten PC zase načetl to CD a spustil tu instalaci WXP, jako původně, až do místa kde to opět hlásilo že není instalovaný HDD.
Tak jsem zase přehodil ten HDD do toho původního PC, tam se v Biosu ten HDD sice objevil (identifikoval se), ale po spuštění instalace WXP jsem se zase dostal pouze do místa ukončení načítání konfigurace a po něm to skončilo a zůstala ta tmavá obrazovka s blikající čárkou vlevo nahoře.
Tož jsem ještě nakonec zkusil ten původní počítač spustit s odpojeným napájením toho HDD a s CD s instalací WXP. A nyní prošel načítáním konfigurace a dostal se i dál za tu tmavou obrazovku, do stejného místa jako ten druhý, a objevila se stejná hláška jako u druhého, že není osazen žádný HDD. A tam to pochopitelně zase skončilo.
Na základě tohoto usuzuji, že je asi vadný ten HDD. Takže zkusím tady u nás, u kluků v PC bazaru, vzít nějaký starší levný HDD a vyzkoušet, zad je to ono. Co vy na to?

Ještě malá poznámka pro brtníka.
Ta 3 CD s W XP jsi asi špatně pochopil. Jde o 3 CD ale na každém je kompletní instalace těch W XP. Takže jako tři možné (samostatné) "zdroje" instalace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny