Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč mi nejdou, na starý počítač, nainstalovat Windows XP?

Mám na chatě, pro možnost různé příležitostné práce (psaní textů, kreslení, čtení archivu) staré PC (r.v. 2004) na kterém byly nainstalovány Windows XP. Nějak se poškodily a přestaly se načítat.
Tak jsem vytáhl CD s těmi XPéčky a snažil se je do něj opět nainstalovat.
Do Biosu se bez problémů dostanu, bootování jsem nastavil na CD jednotku.
Po spuštění PC se mi nahoře objeví hláška "libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD ..."
Po kliknutí na klávesu se objeví "instalační program zjišťuje konfiguraci počítače".
Poté naskočí modrá obrazovka, na níž je nahoře nápis "Instalace systému Windows".
Dole pak, po nějakých možnostech úpravy tlačítky F2 a F6 (nepoužiji) se objeví hláška "instalační program načítá soubory" a za tím postupně probíhají názvy těchto načítaných souborů.
Ale, po ukončení tohoto procesu, obrazovka ztmávne do černa (s malým podsvícením) a v levém horním rohu pouze bliká vodorovná čárka (kurzor) a nic se neděje.
V tomto případě pak PC již nereaguje na stisk žádné klávesy a jediná možnost změny je, opět PC restartovat. A situace se pak opakuje.
Nebo se někdy, ihned po ukončení procesu načítání souborů, obrazovka přepne sama ihned opět do stavu, kdy se objeví, jako po spuštění PC, "libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD" a celý proces se, po stisku klávesy, zase opakuje.
A tento OS mám na třech různých disketách, z různých zdrojů a s různými typy kódů (ke kterým se při instalaci ani vůbec nedostanu) a dělá to u všech stejně (čímž je zřejmě vyloučena chyba na CD).
O co by mohlo jít a jak případně problém řešit?
A ještě by mne zajímalo, zda je možné, bez nainstalovaného OS, pouze nějak přeformátovat HDD v tomto PC. Z instalované verze Biosu to možné asi není, nikde jsem zde tuto možnost nenašel.
Díky za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny