Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD z ze starého do nového

Buď tahat po fleškách (128GB fleška stojí ještě rozumné peníze, nebo si koupit 128GB kartu do foťáku (na peníze je to stejné jako fleška) a na toto ji zneužít) nebo přes síť.
Pokud mají oba síťovou kartu, tak stačí propojit kabelem, je jedno jakým, detekci přímého nebo kříženého má snad všechno posledních 20 let. Z napsaného ale chápu, že jsou oba v síti, takže to je hotovo. Tedy je potřeba to nakonfigurovat aby 1) se viděli (nemusí se nutně zobrazit, ale po napsání \\počítač se musí objevit že tam něco je, minimálně tam bývá složka tiskárny i když počítač žádnou nemá) 2) aby si mohly předávat soubory (musí se buď na zdrojovém počítači nastavit sdílení (stačí ke čtení) celého disku nebo potřebných adresářů nebo na cílovém nastavit vhodné složce sdílení pro zápis a pak už stačí soubory překopírovat)
Uznávám, že nakonfigurovat počítače pro síť počínaje XP je detektivka (ve 3.x a 9x to byla hračka, tam byla větší detektivka nainstalovat síť), ale dá se to zvládnout.
A nezapomenout na kontrolu, nejlíp tak, že se nechají na zdrojovém počítači spočítat kontrolní součty a na cílovém se ověří. To bych nepodceňoval, i když na 99% bude výsledkem, že je vše v pořádku.
Disk bych potom nevyhazoval, ale uložil bych ho pro případ nějaké nenadálé události. Tolik místa to nezabere a pokud by se datům v tom novém PC něco stalo, je alespoň kam se vrátit.

pro domácí uživatele jsou přístupová práva 20 let těžko pochopitelnou novinkou

To opravdu sedí. A nejen pro síť. Podle mého pozorování je potřeba nastavit minimálně přidat k právům uživatele NETWORK a nastavit potřebná práva (číst, zapisovat, měnit...). Někdy to nestačilo a vyřešil to až uživatel eweryone. Další věcí je, že při přesunutí souboru nebo složky se zachovají práva z původního umístění (nedědí se podle cíle). A aby toho nebylo dost, windows si občas nějaká ta práva zapomene (minulý týden jsem řešil v sedmičkách nepřístupnou složku, kontrola disku nenašla chybu (většinou nemožnost otevřít složku právě způsobuje chyba dat), tak jsem se kouknul na vlastnosti a veškerá práva byla zapomenutá, musel jsem převzít vlastnictví (složku nikdo nevlastnil) a nastavit je z nadřazené složky).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny