Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysvětlení ohledně monitoru a fps hz velikosti prosím

Co to je za nesmysl, on zpomaluje snimky, aby poznal, ze tam je rozdil, jinak nic nevidi a pak rekne, ze je potreba 144Hz monitor? Jinak ale pisu o tom, ze na kompetetivni strilecce to poznat jde, jenze musis hrat na 144 FPS. Pochop, ze samotne Hertze nic neznamenaji, dokud tam nepustis pohyblivy obraz v stejnem poctu FPS.

Takze ma nejaky smysl, mit 144Hz monitor, kdyz ti FPS ve hre nepretecou pres 60? NEMA!

Ma smysl mit 144Hz monitor, pokud mas tak nadupanou grafiku, ze zvladne 144FPS? Ano, pro nekoho to smysl ma. (Pro me osobne ne, protoze radeji zvolim vyssi rozliseni a detaily. Kdyby existovala grafika, ktera da 4K rozliseni, maximalni detaily a 144FPS, tak jdu klidne taky do 144Hz monitoru. Jenze takova grafika neexistuje a jeste dlouho existovat nebude.)

Pokud jsi si jisty, ze chces zustat na fullHD, tak potom muzes uvazovat i o 144Hz monitoru. Tohle se neda radit, kazdy ma jine preference. Doporucuji nejprve zjistit porovnanim, jake vlastne preference mas a az potom vybirat monitor.

S tim G-Syncem respektive FreeSyncem je to tak, ze zabranuje padum na polovicni FPS. Jsou hraci, kteri "sync" mezi monitorem a grafikou nepouzivaji a potom jim to neustale jede na maximalni mozne FPS.
Jenze kdyz sync nepouzivas, dochazi k jevu nazyvanem trhani obrazu - tearing. Vetsina lidi to nesnese, takze sync pouzivaji. VSync synchronizuje obraz za cenu pockani grafiky na monitor, Gsync a FreeSync to minimalizuji, ale jen v nejakem rozmezi, takze treba u 60Hz monitoru je to bezne v rozmezi 40-70 Hz, v tomhle rozmezi je to neustale synchronizovane, takze se na nic neceka. (FreeSync = u NVidie GSync Compatible)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny