Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HP EliteBook 850 G6 - přestal fungovat touchpad

Dobrý den,
prosím o radu. Zcela náhle mi přestal fungovat touchpad - nejdříve kurzor myši zamrzl, poté zmizel z obrazovky a při pohybu prsty po touchpadu se nekontrolovatelně pohyboval u horního okraje displeje.
Přes správce zařízení jsem našla ovladač Synaptics pointing device - několikrát ho přeinstalovala/odinstalovala/stáhla a nainstalovala x starších verzí... U některých starších verzí touchpad fungoval, kurzor myši se pohyboval, ale jakoby "zpomaleně" - uživatelsky nepoužitelné. Jediné řešení je, ve správci zařízení nainstalovat ovladač "kompatibilní myš PS/2", se kterým touchpad reaguje relativně normálně, ale nefungují žádné vychytávky (nejde skrollovat, přibližovat/oddalovat...) Nevíte někdo, v čem by mohl být problém? Může být rozbitý touchpad jako takový - mám notebook odnést do servisu? To se mi nezdá, když alespoň částečně s daným ovladačem funguje. Děkuji moc za jakoukoliv radu a odpověď (a prosím polopaticky, už teď jsem vysoce přesáhla své mentální IT kapacity :-D)

Změna předmětu, původně: HP EliteBook 850 G6 (host)

Předmět Autor Datum
podle mě jste udělala co jste mohla a myslím, že servis = výměna touchpadu bude jediným řešením. dá…
lední brtník 20.12.2020 19:59
lední brtník
Děkuju moc za odpověď! Na jiném fóru mi poradili, abych zkusila, zda touchpad funguje v biosu - tam… poslední
Rebeka_K 21.12.2020 10:26
Rebeka_K

Děkuju moc za odpověď! Na jiném fóru mi poradili, abych zkusila, zda touchpad funguje v biosu - tam fungoval. Pak jsem měla vyzkoušet, zda funguje v live linuxu - na to jsem bohužel nepřišla, rovnou jsem přikročila k další radě - přeinstalovat windows. Což nepomohlo :/. Asi mi tedy nezbude nic jiného než odnést notebook do servisu, jak píšete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru