Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RTX 3090 - bude mi stačit 750W zdroj?

Jak můžete vidět, průměrná spotřeba na jednotlivých odběrných místech v limitech není. A nejde ani tak o 8-pinové konektory, které při navýšeném limitu spotřeby přesahují hodnotu 150 W, ale především o vysoké odběry na PEG 12 V, které se jak ve výchozím nastavení limitu spotřeby (66,8 W), tak i po jeho zvýšení (69,8 W) pohybují nad hranicí 66 W!, Pojďme se nyní podívat na špičkové odběry a proudy.

Pokud se jedná o špičkový odběr grafické karty Gainward RTX 3090 Phoenix GS 24G, pak byste měli počítat s hodnotou kolem 385 W (při OC pak 405 W) a zohlednit to také při volbě zdroje napájení (PSU). Ten by pak měl mít dostatečný výkon nejen pro potřeby samotné grafické karty, ale také pro váš procesor, zbytek systému a zapomenout nesmíte ani na nějakou tu rezervu. Doporučené PSU o výkonu minimálně 750 W tedy optimální bude, ale musí se jednat opravdu o velmi kvalitní PSU.

Podíváme-li se na hodnoty proudu, který protéká přes „silové“ napájení sběrnice PEG 12V, pak tady je vidět problém. Jak při výchozím nastavení limitu spotřeby (5,7 A), tak také při jeho navýšení na 104% (5,9 A) se proud pohybuje nad hraniční hodnotou 5,5 A (ve špičkách dokonce překračuje hodnotu 6 A)! Specifikace PCI-SIG tedy tato grafická karta nespňuje a já vám tak mohu doporučit jen jedno. Tuto grafickou kartu spárujte jen s velmi kvalitním zdrojem napájení (PSU) a také základní deskou s dostatečně silnou napájecí kaskádou!

https://www.gpureport.cz/recenze/284-gainward-rtx-3090-phoenix-gs/gainward-rtx-3090-phoenix-gs-24g-hodnoceni.aspx?article=284&page=9

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny